Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟ.......ΤΣΑΝΤΑΣ !!!!



 
 Και όμως  φίλες μας, υπάρχει ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΑΝΤΑΣ και μάλιστα όχι μόνον ένα !!! Ένα καταπληκτικό και πολύ ιδιαίτερο Μουσείο, αφιερωμένο στη γυναικεία τσάντα,   μας πέφτει λίγο μακριά δυστυχώς,  βρίσκεται στη ΣΕΟΥΛ..... ευτυχώς όμως, χάρη στις δυνατότητες που μας δίνει το διαδίκτυο, το ανακαλύψαμε και μπορέσαμε να θαυμάσουμε μερικά από τα καταπληκτικά εκθέματά του !!! Μας εντυπωσίασε ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του κτιρίου και τα μοναδικά εκθέματα, απολαύστε τα και εμπνευσθείτε προκειμένου να δημιουργήστε τη δική σας τσάντα ή τσάντες.......


 Πάντως δεν χρειάζεται να ξενιτευτεί κανείς και μάλιστα σε άλλη ήπειρο για να θαυμάσει μοναδικές, χειροποίητες τσάντες.... αρκεί να βρεθεί στην Πάτρα 11-12 Οκτωβρίου, όπου όπου φίλες του   ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, οι αγαπημένες μας antonopoulitses , με τη βοήθεια φίλων blogers που έσπευσαν να στείλουνε την αγάπη τους με μία ή περισσότερες τσάντες, από κάθε γωνιά της  Ελλάδας, θα είναι εκεί να μας υποδεχτούνε σε ένα ξεχωριστό BAZAAR όπου θα  εκτεθούνε και θα διατεθούνε  καταπληκτικές χειροποίητες τσάντες σε ποικιλία σχεδίων, υλικών, χρωμάτων, στυλ!!!



Οι Χρυσομέλισσες σπεύδουνε να στείλουνε τις τελευταίες δημιουργίες τους, από υφάσματα λουλουδιασμένα, ριγωτά και από ένα περίσσευμα στόφας που αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο !!!Τίποτα το σπέσιαλ ή το καταπληκτικό, απλές σχετικά στην κατασκευή, αλλά φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι !!!




  

Το Μουσείο Γυναικείας Τσάντας στη Σεούλ


Ο εφιάλτης κάθε αγοριού – και ο παράδεισος κάθε κοριτσιού


n


EMAIL
FACEBOOK
TWITTER
MORE

Ένα μικρό αντικείμενο (ή μεγάλο) που κρατάει στο χέρι της κάθε γυναίκα, από τις κομψές κυρίες των δεξιώσεων μέχρι τα κοριτσόπουλα που σχολούν από τα φροντιστήρια, από τα σούπερ μόντελς μέχρι τις μαμάδες μας που πηγαίνουν στη λαϊκή, από τη Δούκισσα του Downton μέχρι την Αλέκα Παπαρήγα. Η τσάντα κρύβει τα απαραίτητα για τη μέρα μίας γυναίκας, αλλά και μυστικά, σημειώματα, κλειδιά, αναμνηστικά, πράγματα σημαντικά. Είναι το κιτ επιβίωσης. Και έχει μία ιστορία παλιά όσο και η ίδια η μόδα.
image
Στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, τη μητρόπολη της τολμηρής, μοντέρνας αρχιτεκτονικής, σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της, την Gangnam District, ανάμεσα στα γυάλινα πανύψηλα τοτέμ του σύγχρονου κόσμου, από τον Ιούλιο του 2012 υψώνεται και μία τεράστια, διαφανής τσάντα – το πιο καινούργιο «αξεσουάρ» στον ορίζοντα της πόλης. Είναι το Simone Handbag Museum
image
image
Το κτίριο έχει σχεδιαστεί από δύο Κορεάτες αρχιτέκτονες του γραφείου UAD και Charlie Smith Design, οι οποίοι έπαιξαν με την κυριολεξία της φράσης «Μουσείο Γυναικείας Τσάντας» και έφτιαξαν μία καλόγουστη πενταόροφη handbag μεγέθους διαστημόπλοιου από τούβλο και γυαλί, μέσα στην οποία εκτίθενται περισσότερες από 300 θαυμαστές τσάντες που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα. Όλο το κτίριο φωτίζεται με χαμηλό φωτισμό για να μπορούν να αναδεικνύονται καλύτερα οι προθήκες με τα σποτ επάνω στα εκθέματα.
image
Το κτίριο πήρε την ονομασία The BagStage Building, και μέσα στις αίθουσές του φιλοξενείται η συλλογή, πολλά άλλα εκθέματα σχετικά με την τέχνη και τον σχεδιασμό αυτού του απόλυτου γυναικείου αξεσουάρ, ειδικά εργαστήρια όπου παραδοσιακοί τεχνίτες κατασκευάζουν τσάντες καθώς και workshops για νέα ταλέντα στο χώρο του design όπου μπορούν, δωρεάν, να δημιουργούν τις δικές τους «fabulous handbags». Και βέβαια, το Museum Café και τρία καταστήματα – το ένα με κάθε είδους υλικά για την κατασκευή τσαντών (από ραπτομηχανές μέχρι πρέσες λογότυπων) και τα άλλα δύο με σχέδια από πολλές μεγάλες φίρμες απ’ όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων Rebecca Minkoff, Kiechel, Milly, 49 SQ Miles, Carlos Falchi και Oroton.
image          image
Πουγκί, Γαλλία, περ.1850. Γυάλινες χάντρες, πλεκτό βαμβάκι και κορδόνι

image
Βραδυνή τσάντα, Γαλλία, περ.1930–39. Μετάξι και μεταλλικό μπροκάρ, μέταλλο και ημιπολύτιμοι λίθοι
Το μουσείο χωρίζεται σε δύο τμήματα: στον 20ό Αιώνα μέχρι τη Σύγχρονη Εποχή και στην Ιστορική Εποχή (1500-1900). Η συλλογή δημιουργήθηκε από τον Kenny Park, προεδρεύοντα σύμβουλο της εταιρείας Simone Handbags, ενώ το στήσιμο και την επιμέλεια είχε η Judith Clark, καθηγήτρια μόδας και μουσειολογίας στο London College of Fashion. Το κόστος για τη δημιουργία της συλλογής έφτασε το 1.155.000 ευρό.
image
Τσάντα χειρός, Γαλλία, περ.1860–69. Λινό, βαμβακερή κλωστή και κορδόνι, δέρμα και μέταλλο

image
Τσάντα χειρός, Μ.Βρετανία, περ.1840–49. Μαλλί και μεταξωτή κλωστή, μεταξωτό σενίλ, κορδόνι και φλος, και μεταλλικές χάντρες

image
Τσαντάκι πορτοφόλι, Μ.Βρετανία, περ.1825–29. Μεταλλικό κροσέ και μέταλλο

image
Τσάντα θήκη για κέντημα, Μ.Βρετανία, περ.1825–29. Μεταξωτό σατέν, δαντέλα λέπι, γυάλινες χάντρες, φίλντισι, και μεταλλικό κορδόνι

image
Τσαντάκι clutch του Alexander McQueen, Μ.Βρετανία, 2010. Δέρμα, μέταλλο, στρας και φω πέρλες
Οι περισσότερες από τις τσάντες της συλλογής έχουν ευρωπαϊκή προέλευση και μερικές από τις σύγχρονες, αμερικάνικη προέλευση. Συγκεντρώθηκαν μέσα από δημοπρασίες όπως του Σόθμπις καθώς και από ιδιωτικές συλλογές από όλο τον κόσμο.
image
Τσάντα χειρός του Moschino, Ιταλία, 1996. Δέρμα και μέταλλο

image
Τσαντάκι πορτοφόλι του Boucheron, Γαλλία, περ.1880. Χρυσός

image
Τσάντα χειρός του Salvatore Ferragamo, Ιταλία, περ.2011. Πλαστικοποιημένος καμβάς και μέταλλο. Δωρεά του οίκου Ferragamo

image image
Τσαντάκι clutch, Sylvia, Αμερική, 1970–79. Πλαστικό, δέρμα και μέταλλο
Η έκθεση, πέρα από ένα υπέροχο θέαμα είναι και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρατήρηση των πιθανών τρόπων που η φόρμα και η διακόσμηση της κάθε τσάντας εκφράζει την ιστορική της περίοδο, τις αλλαγές (μερικές φορές και δραματικές) και τους κύκλους που κάνει η μόδα αλλά και τις διάφορες φάσεις του γυναικείου τρόπου ζωής μέσα στους αιώνες. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον, γνωρίζοντας τις τσάντες της μοντέρνας εποχής να ανακαλύπτει κανείς τις «τσάντες-προγόνους» και να βρίσκει τα κοινά στοιχεία επάνω σε αυτό το παντοτινό αντικείμενο: μία γυναικεία τσάντα. 
imageimage
Τσαντάκι πουδριέρα, Γαλλία, περ.1900–25. Επισμαλτωμένο γυαλί, δέρμα και ασήμι

imageimage
Τσαντάκι χορού, Γαλλία, 1920–29. Ivorine, κορδόνι και φούντα φλος

image
Τσάντα χειρός της Roberta Di Camerino, Ιταλία,1940–49. Μεταξωτό βελούδο, δέρμα και μέταλλο

image
Τσάντα κουτί box bag του Wilardy, Αμερική, περ. 1955. Πλαστικό λουσίτ και μέταλλο
Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, τρέχει και μία δεύτερη έκθεση με τίτλο «Italian Carousel», όπου μεγάλες φίρμες πολυτελείας από την Ιταλία , όπως οι Fendi, Prada, Gucci, Emilio Pucci, Missoni, Versace, και Dolce & Gabbana παρουσιάζουν την ιστορία και τις παραδόσεις της χώρας τους έτσι όπως φαίνονται στα σχέδια και τα προϊόντα τους.


 
 
 
Πηγή:http://www.athensvoice.gr/article/fashion-look/%



 

14 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό!!!!! Πολύ ωραία τα εκθέματα του μουσείου! Φαντάζομαι τί όμορφα που θα είναι από κοντά!!
    Αλλά και οι δικές σας τσάντες είναι πανέμορφες!!!! Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο μπαζάρ.
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marie Anne με αφορμή το Παζάρι ΤΣΑΝΤΑΣ στην Πάτρα, μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε απίστευτα πράγματα σχετικά με τις τσάντες !!! Ψάχνοντας σχέδια και πατρόν στο internet, χορτάσανε τα μάτια μας εικόνες από πρωτότυπες, ιδιαίτερες, φανταστικές τσάντες !!!Καλη εβδομάδα !!! Φιλιάααα!!!

      Διαγραφή
  2. Καλά τέτοιο ψάξιμο για την τσάντα μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις Κλαυδία μου!!!!!!! Τι κρίμα που το μουσείο είναι τόσο μακρυά..... αλλιώς θα πεταγόμασταν να δούμε τις τσαντούλες και από κοντά, βέβαια με τόσες που θα μαζευτούν στην Πάτρα.... μάλλον δεν θα μείνουμε με την πίκρα πως δεν το έχουμε δει!!!!!! Πολύ όμορφες οι τσαντούλες που ετοιμάσατε για το ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοναδική εμπειρία η αναζήτηση στο διαδίκτυο για εικόνες, πληροφορίες και ιδέες για δημιουργίες !!! Τελικά ψάξε-ψάξε ανακαλύπτει κανείς απίστευτα πράγματα και στην προκειμένη περίπτωση, μάθαμε πολλές άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σχετικές με τις τσάντες !!! Σίγουρα στην Πάτρα θα μας περιμένουνε ευχάριστες εκπλήξεις !!! Η έμπνευση των δημιουργών είναι ανεξάντλητη και απρόβλεπτη !!! Είναι βέβαιο ότι όσοι βρεθούνε στο παζάρι της Πάτρας, 11-12/10 θα αποζημιωθούνε για το απαγορευτικό ταξίδι στη ΣΕΟΥΛ (εύχομαι κάποιες να μπορέσουνε κάποτε να επισκεφθούνε το μουσείο στη ΣΕΟΥΛ ) !!!

      Διαγραφή
  3. Γλυκιά μου Κλαυδία καλημέρα.
    Τι καταπληκτική ανάρτηση είναι αυτή!
    Πρώτα από όλα καλή επιτυχία στο bazaar είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συμμετοχή σε τέτοια πράγματα.
    Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει μουσείο τσάντας.
    Τι καταπληκτικό κτίριο και τι καταπληκτικές τσάντες!
    Μου άρεσαν όλα πάρα πολύ.
    Σε ευχαριστούμε που μας τα γνώρισες!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενά μου με τη συγκινητική συμμετοχή τόσων υπέροχων, δοτικών και πρόθυμων ανθρώπων, αισιοδοξώ ότι και αυτό το παζάρι θα έχει μεγάλη επιτυχία !!! Πάντως έγινε αφορμή να δημιουργηθούνε φανταστικές τσάντες, ακόμη και από άτομα που ποτέ πρίν δεν είχανε σκεφθεί να φτιάξουνε μία τσάντα, να μάθουμε πολλές άγνωστές μας πληροφορίες και να ανακαλύψουμε την ύπαρξη του καταπληκτικού Μουσείου τσάντας της ΣΕΟΥΛ !!! Δημιουργία, επιμόρφωση, απόλαυση, προσφορά !!! Φιλιάαααα

      Διαγραφή
  4. Κλαυδία μου από που ν΄αρχίσω ; Από τις πανέμορφες τσάντες που έφτιαξαν τα δικά χεράκια βέβαια !!!
    Εντυπωσιάστηκα για τις πληροφορίες που ούτε καν γνώριζα ότι υπήρχε Μουσείο τσάντας σε έναν όμορφο χώρο με υπέροχα εκθέματα !!
    Σας φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nικόλ μου μη βιάζεσαι να με παινέψεις γιατί οι όμορφες τσάντες για το Αντωνοπούλειο δεν είναι δικό μου επίτευγμα, εξ άλλου δεν κατέχω την τέχνη της ραπτικής μόνο με το κέντημα τα πάω καλά, η μανούλα μου ανέλαβε δράση και κόβει, ράβει γαζώνει, φοδράρει τις τσαντούλες με υπομονή , μεράκι και πραγματική διάθεση προσφοράς ....Το Μουσείο τώρα ήτανε πραγματική έκπληξη η ανακάλυψή του, το διαδίκτυο ευτυχώς μας επιφυλάσσει και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!!! Μελένια φιλιάαααα

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι οι φίλες μας ικανοποιηθήκανε από το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης!!! Σ΄ευχαριστούμε για την επίσκεψη Μαρία ΄Ελενα !!! Φιλάκια !!!

      Διαγραφή
  6. Μελισσούλες μου καλές γειά σας.Κατάρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ που αρχίσατε τη χρονιά σας να φτιάχνετε τσάντες γιά μας.
    Το αφιέρωμα στο μουσείο τσά ντας ,καταπλικτικό.
    Κυρία Κλαυδία μπορούμε να το αναρτήσουμε και μεις γιά να μορφωθούν κιάλλοι φίλοι μας?
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μελισσούλες τρελαίνονται για προκλήσεις και δεν θα μένανε αμέτοχες στην έκκληση του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ, το έργο του οποίου γνωρίζουνε πολύ καλά και το στηρίζουνε με ενθουσιασμό σε κάθε ευκαιρία !!!
      Τώρα το αφιέρωμα σχετικά με το Μουσείο τσάντας έχει ληφθεί εξ ολοκλήρου από το διαδίκτυο......μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε......οπότε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από το να αντιγράψετε και να δημοσιεύσετε το σχετικό άρθρο...

      Διαγραφή
  7. Μέρες τώρα προσπαθώ να βρω χρόνο να διαβάσω αυτή την ωραία ανάρτηση!!!
    Μουσείο τσάντας στη Σεούλ;
    Πφφφφφφφ!! Δε καταδεχόμαστε εμείς να φτιάξουμε τίποτε ανάλογο στον τόπο μας, μόνο να βρίζουμε ολημερίς κι ολονυχτίς από την τηλεόραση!!!
    Μπράβο Κλαύδια μου που το βρήκες κι έκανες αυτή την ανάρτηση!!!!!
    Είμαι σίγουρη ότι και στην Πάτρα θα γίνει της "Σεούλ"!!!!!!!
    Θα ήταν καλό να συνεχιστεί η δημιουργία τσάντας και για του χρόνου για να μπορέσουμε να ξεδιπλώσουμε όλα τα ταλέντα μας!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου το θέμα ΤΣΑΝΤΑ είναι διαχρονικό και ανεξάντλητο οπότε μπορεί να μείνει "ανοικτό" και να εξελίσσεται διαρκώς....είμαι βέβαιη ότι στην Πάτρα θα εκτεθούν πανέμορφες και μοναδικές χειροποίητες τσάντες άξιες θαυμασμού και επαινετικών σχολίων για τις δημιουργούς τους.....ανυπομονώ.... Φιλιάαααα

      Διαγραφή