Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ενα δώρο ζεστό, αρωματικό σε ξεχωριστή συσκευασία !!!



Λοιπόν τα πρωτοχρονιάτικα δώρα της Μαρίας, στα αγαπημένα της πρόσωπα, ήτανε βεβαίως χειροποίητα, πρωτότυπα, πανέμορφα ,μοναδικά,  μυρωδάτα, πασπαλισμένα με τρυφερότητα και άπειρη αγάπη !!!!

Δεν χρειάστηκε παρά γυάλινα βαζάκια που τα μεταμόρφωσε με τη βοήθεια του πηλού, των χρωμάτων και της φαντασίας σε καταπληκτικά σπιτάκια που μέσα κρύβανε έναν θησαυρό !!!Τι θησαυρό;;;;
Το μυρωδάτο μείγμα γιά ένα υπέροχο ζεστό ρόφημα που έφτιαξε με αγάπη χρησιμοποιώντας αυτή τη συνταγή  από εδώ : https://www.sintagespareas.gr/sintages/xeimoniatiki-zesti-sokolata.html

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3/4 φλ. κακάο (χωρίς ζάχαρη) καλής ποιότητας
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτη κ.σ. κανέλα
  • 4 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. τριμένο γαρύφαλο

Φτιάχνει: 18 φλυτζάνια σοκολάτα περίπου. Οτι πρέπει για τα χειμωνιάτικα βράδια !!!
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σταγόνες της κουβερτούρας) μέσα σε ένα μπλέντερ. Την κουβερτούρα πρέπει να την έχετε κόψει κομμάτια πριν τη βάλετε μέσα για να μη χαλάσει το μπλέντερ σας.
  2. Αφήστε τα στο μπλέντερ να τριφτούνε καλά, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Βάλτε τη σκόνη και τις σταγόνες της κουβερτούρας σε ένα βάζο.
  4. Όποτε θέλετε να φτιάξετε ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα, βάλτε 2 κ.σ. από το μείγμα σε ένα φλυτζάνι γάλα και ζεστάνετέ το μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ζεσταθεί καλά η σοκολάτα σας.
  5. Το μείγμα κρατάει για 6 μήνες.


Λίγα μυστικά ακόμα

Τις σταγόνες (ή νιφάδες αν θέλετε) τις αφήνουμε εκτός μόνο και μόνο για ομορφιά. Αν δε σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βάλετε απλώς 200γρ κουβερτούρα από την αρχή και να γίνει όλο σκόνη.
Για να το κάνετε δώρο, βάλτε σε ένα βάζο στρώσεις από τη σκόνη και τις σταγόνες (και πάλι για ομορφιά, αν θέλετε βάζετε μια στρώση σκόνη και από πάνω τις σταγόνες ή τα ανακατεύετε απλώς ή όπως σας φανεί ωραίο εκείνη τη στιγμή), τυπώστε τις οδηγίες του βήματος 4 σε χαρτάκι και στολίστε το βάζο σας. Είναι ένα υπέροχο, μυρωδάτο δώρο!
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις σταγόνες κουβερτούρας με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος. Εξαρτάται από τα γούστα σας.
Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε βεβαίως να αυξομειώσετε και τις δόσεις των αρωματικών.





7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Και η συσκευασία πρωτότυπη και το περιεχόμενο εξαιρετικό....

      Διαγραφή
  2. Ουάου !!!!! Πολύ ωραία ιδέα !!!!
    Δεν νομίζω να το κρατήσεις για 6 μήνες έ ????
    Φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο μυρωδάτο ρόφημα ότι πρέπει γιά τις κρύες ημέρες, σίγουρα θα καταναλωθεί προ του εξαμήνου ...Πολλά φιλιά Ράνια μου

      Διαγραφή
  3. Καλη κ δημιουργικη χρονια!!!με υγεια,αγαπη,πολλα χαμογελα και απειρες ευτυχισμενες στιγμες!!!
    ผลบอล

    ΑπάντησηΔιαγραφή