Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Κέρασμα...ΡΑΒΑΝΙ....(συνταγή Παρλιάρου)

Υποσχέθηκα κέρασμα και είμαι συνεπής...μόλις βγήκε ζεστό ζεστό απο το φούρνο και σιροπιάστηκε με το μοσχοβολιστό κρύο σιρόπι....Καλοφάγωτο...!!!
Υλικά για το ΡΑΒΑΝΙ
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι (χονδρό)
1 κούπα τριμμένο αμύγδαλο
1 κουτ.γλ. μπεικιν
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
4 κουτ. σούπας γάλα

Υλικά για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/2 κούπας ΚΟΝΙΑΚ
Βούτυρο 1 κουτ. σούπας

Χωρίζουμε τους κρόκους απο το ασπράδι, και χρτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα.Χτυπάμε σε άλλο σκεύος τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού , τη μαρέγκα,τις βανίλιες ,το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι και το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπεικιν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί πασπαλισμένο με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45΄περίπου στους 180 βαθμούς.

Φροντίζουμε να έχουμε κάνει ενωρίτερα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά, εκτός απο το ΚΟΝΙΑΚ για 10΄ ώστε να προλάβει να κρυώσει μέχρι να βγεί το γλυκό απο το φούρνο.
Το κονιακ το προσθέτουμε λίγο πριν το σιρόπιασμα.....αμέσως μόλις βγεί το γλυκό απο το φούρνο. Χρησιμοποιούμε την κουτάλα της σούπας και σιροπιάζουμε σιγά-σιγά.

Αλλαγές: 1. Χρησιμοποίησα λιγότερη ζάχαρη και νερό για το σιρόπι ( Μείωσα κατα 1/2 κούπα)
                 2. Βούτυρο 1 κουτ. σούπας ΦΡΕΣΚΟ
                 3. Αντί για γάλα, διέλυσα 2 κουτ. σούπας γεμάτες, γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας νερό


9 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΑΙ......ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!!ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ...ΓΛΥΚΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολ΄υ όμορφο καί λαχταριστό τό γλυκάκι σας!Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μμμμμ!!! το φαντάζομαι με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο!!!! είμαι λιχούδω!!!!! :-)
    γεια στα χέρια σας!!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ λαχταριστό το ραβανί σου κι εγώ δεν θέλω πολύ για να μου τρέξουν τα σάλια.
    Ειδικά το καλοκαίρι αν το ραβανί το βγάλεις από το ψυγείο τύφλα να έχουν όλα τα άλλα σιροπιαστά και μη γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο κέρασμα!!!! Καλά είναι ότι πρέπει για Κυριακή μεσημέρι... μαζί με παγωτό!!! χα!χα!χα! (μέσα στην δίαιτα είμαι!!!)
    ΠΟλλά φιλιά Καλή Κυριακή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορίτσια ευχαριστούμε για τα γλυκά σας σχόλια και τις ιδέες που προτείνατε για μεγιστοποίηση της απόλαυσης.... Μας πείσατε με το παραπάνω και τρέχαμε νυχτιάτικα οι λιχούδες χρυσομέλισσες για Παγωτό καιμάκι...σκαλίσαμε και τα ντουλάπια για γλυκό βύσσινο...και αφού βρεθήκανε όλα τα συμπληρωματικά της ολοκληρωτικής γλυκοαπόλαυσης.....το μεσημέρι της Κυριακής παραδοθήκαμε οι εν πολλαίς αμαρτίαις....άνευ όρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα μελισσούλες-)))
    μιάμ μιάμ.......άνετα ''κατέβαζα΄΄τώρα ένα κομματάκι-)))τέλειο φαίνεται-)
    πολλά φιλιάααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Delicious!!! would you like to follow each other?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το φτιάχνω σήμερα για την γιορτή του μπαμπά μου :D Ελπίζω να βγει φανταστικό όπως φαίνεται στην φωτογραφία σας:) Καλό σας σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή