Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Χθεσινή συνάντηση.......

Το μελίσσι αποφάσισε η χθεσινή συνάντηση, να αφιερωθεί στην ολοκλήρωση ημιτελών δημιουργιών ώστε να αποχαιρετιστούμε στο τέλος της εβδομάδας χωρίς εκκρεμότητες και την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα να κοιτάξουμε ολίγον τα του οίκου μας, τα ψώνια μας, τις απαραίτητες πασχαλινές ετοιμασίες, να παρακολουθήσουμε τις ακολουθίες τις Μ. εβδομάδας και να περάσουμε τις άγιες ημέρες με τις οικογένειες και τους αγαπημένους μας.
Οι 2 σταυροί της φωτογραφίας, είναι δημιουργίες της Ανθής, απο μπρούτζινο σύρμα τεχνητά λουλούδια και κορδέλες και απο ξύλα κανέλλας  αντίστοιχα !
Μιά κότα στρουμπουλή......πολύχρωμη και πασχαλινή, δημιουργία της Ιωάννας μας απο papier masse,  επάνω στο οποίο έχει γίνει ντεκουπάζ, φορτωμένη με σοκολατένια αυγουλάκια !!!
 Ενα cache pot που έχει κάνει υπερήφανη τη δημιουργό του, που ανακάλυψε πρόσφατα την τεχνική του ντεκουπάζ και έχει μαγευτεί !!! Η Χρύσα μας λοιπόν με την καθοδήγηση της δασκάλας μας της Βίκυς, ολοκλήρωσε τη διακόσμημη του έργου της, εφάρμοσε τεχνική παλαίωσης, πατίνες, έδεσε κι ένα δαντελένιο φιόγκο και ταιριαστή κορδέλα και δεν χορταίνει να το θαυμάζει....!!! Και όλες εμείς επίσης !!!
Καθρέπτης με φαρδύ ξύλινο πλαίσιο διακοσμημένος με τεχνική ντεκουπάζ 3D , στον οποίο η Μαρία-Κορνηλία ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις της Βίκυς μας, εφάρμοσε τεχνική παλαίωσης, πατίνες, και η τελική πινελιά μπήκε με τη χρυσή σφραγίδα στην αριστερή γωνία (τεχνική embossing)
Ενα υπέροχο αυγό που θαυμάστηκε απο όλο το μελίσσι, φτιαγμένο απο την ΄Ελσα μας με υπομονή και αγάπη. Πρόκειται για ένα αυγό απο φελιζόλ που περάστηκε με αστάρι και ακρυλικό στόκο, τρίφτηκε επιμελώς με λεπτό γυαλόχαρτο και έγινε σχεδόν σαν πορσελάνινο, βάφτηκε, απέκτησε κι ένα υπέροχο μπουκέτο απο κατακόκκινες παπαρούνες Ρυζόχαρτο ντεκουπάζ), προστεθήκανε και οι χρυσές πατίνες που απογείωσαν το σύνολο και κάθησε θριαμβευτικά σε έναν ξύλινο κρίκο χρυσωμένο με πατίνα.....
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ένα λουλουδάτο ανοιξιάτικο ρολόι, δημιουργία της Χρύσας μας που προορίζεται να στολίσει το εξοχικό της !!!Αυτό είναι το πρώτο έργο της και η πρώτη γνωριμία της με την τεχνική του ντεκουπάζ, σίγουρα θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα.....
Αυτό το ολάνθιστο cache pot ολοκληρώθηκε με τα μαγικά χεράκια και τη γνώση της Βίκυς μας, αλλά  απο την κατασκευή του διδαχτήκαμε πολλά όλες μας !!! Η Χρυσούλα μας θα το στολίσει στο σπίτι της, αλλά οι υπόλοιπες είχαμε τη θαυμαστή την εμπειρία της παρακολούθησης βήμα-βήμα.. της επικόλλησης της χαρτοπετσέτες,  της εφαρμογής της πατίνας, του χρωματισμού του φόντου, λύσαμε πολλές απορίες ενώ ταυτόχρονα μυηθήκαμε σε πρωτόγνωρες τεχνικές,  ενθουσιαστήκαμε τόσο, που σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα  παρόμοια έργα !!!

Και μην νομίσετε ότι περάσαμε το απόγευμα μόνο με κατασκευές, χωρίς κέρασμα......και κουλουράκια νηστίσιμα αλμυρά είχαμε, και μουστοκούλουρα μυρωδάτα και σοκολατένια αυγουλάκια σερβιρισμένα μάλιστα σε πολύ ιδιαίτερα μπωλ, φτιαγμένα απο παλιά δαντελένια πετσετάκια βουτηγμένα σε αραιωμένη ΑΤΛΑΚΟΛ και στεγνωμένα σε "καλούπι" απο πλαστικά μπωλ για να πάρουνε το επιθυμητό σχήμα !!! (Δημιουργία της μητέρας της Κλαυδίας , κυρίας Ρένας) και για να μην σας αφήσουμε παραπονεμένες σας δίνουμε τη συνταγή για τα νηστίσιμα, αλμυρά κουλουράκια.
                                                 ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

1 ποτήρι νερού σησαμέλαιο
1    "          "      κρασί λευκό, αρετσίνωτο
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. Μπέικιν πάουντερ

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη, πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά ή στο σχήμα του δάχτυλου και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
 Προαιρετικά, αν δεν νηστεύουμε, τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί τριμμένο (Ρεγγάτο, κεφαλοτύρι)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και απο τις δύο πλευρές. 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

24 σχόλια:

  1. Πω πω πω ομορφιές!!! Και τη συνταγή εννοείται την κρατάω. Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κρατήσεις απλώς την συνταγή.... φτιάξτα γρήγορα είναι φανταστικά!!!!!

      Διαγραφή
  2. Οι δημιουργίες όλων πολύ όμορφες!!!! Σημασία δεν έχει όμως μόνο ο δάσκαλος αλλά και η αντίληψη του μαθητή.... και η δική σας "η τάξη" ήταν γεμάτη από μικρά και ατίθασα παιδιά - μην γελάσει κανείς τον βλέπω.. - αλλά όλα είχατε θέληση και ταλέντο!!!! Πολλά φιλιά σε όλο το μελίσσι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μελίσσι είναι μερικές φορές λίγο άτακτο, λίγο φλύαρο,λίγο ανυπόμονο , αλλά θέληση για μάθηση έχει μεγάλη και ενθουσιάζεται να μαθαίνει καινούργια πράγματα , πάντως έχει λατρέψει τη δασκάλα του και απολαμβάνει πραγματικά τα μαθήματα !!!

      Διαγραφή
  3. Εργατικές μελισσούλες και πολλά και πανέμορφα όσα κάνατε.
    Τόσο ωραίες δουλειές , οι σταυροί μου έκλεψαν την καρδιά .
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαστε που σου αρέσουνε οι δημιουργίες μας, όσο για τους σταυρούς, μπορείς πολύ εύκολα να τους φτιάξεις κι εσύ !!!

      Διαγραφή
  4. Καλό Πάσχα να περάσετε η κάθε μία μαζί με τους αγαπημένους της...
    Οι κατασκευές σας μου πήραν τα μυαλά...
    Τόσο όμορφα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Πάσχα σου ευχόμαστε Φλώρα και κάθε καλό για εσένα και την οικογένειά σου, όσο για τις κατασκευές προσπαθούμε και τολμούμε....γιατί μας αρέσει να δημιουργούμε !!!

      Διαγραφή
  5. Πάρα πολύ όμορφες όλες οι δημιουργίες...αλλά και τα κουλουράκια φαίνονται απίθανα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία πράγματι οι δημιουργίες όλων είναι θαυμάσιες αλλά και τα κουλουράκια εξαιρετικά!!! Σου συνιστούμε να τα δοκιμάσεις !!!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχες όλες οι δημιουργίες σας! Τη συνταγή από τα κουλουράκια θα την κρατήσω. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια, τα κουλουράκια να τα δοκιμάσεις και να τα προσφέρεις !!!

      Διαγραφή
  7. Είστε αστέρια όλες!
    Τι φτιάχνετε ρε κορίτσια;
    Χίλια Μπράβο σε όλες σας! Χωρίς αγάπη δεν βγαίνουν τέτοια αριστουργήματα.
    Α! και συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες σας. Ολοζώντανες!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία το μελίσσι είναι κατενθουσιασμένο και αγαπημένο, η συνεργασία, η καλή διάθεση και η αυθόρμητη επιθυμία να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας έχει φέρει άριστα αποτελέσματα.....Σ΄ευχαριστούμε για τα γλυκά σου σχόλια όσο για τις φωτογραφίες έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη !!!! Προσπαθούμε όμως... Φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  8. Αχ...βαχ...!!! πότε θα γινω και εγώ μια ντεκουπατσού;;;; ειμαι ανεπρόκοπη..χι..χι.. έχει και εδώ στο Ηράκλειο σχολή ντεκουπαζ.. κορίτσια... αλλα θελει χρήμα... οταν θα φτιαξει η κρίση θα παω να μαθω... χι.χιχ.. παντως ολα τα εργα σας ενα και ενα είναι .. και πως να μην είναι οταν σας δείχνει η Βίκη μας που έχουν κανει τόσα ομορφα πραγματα.. τα χερακια της... !!!!! να είστε καλά ολες κορίτσια και να περνατε ακομα καλήτερα.... φιλακια σε όλο το μελισσι..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι ίσως πρέπει να αποκτήσει και το Ηράκλειο και όλες οι πόλεις της πατρίδας μας ένα μελίσσι, όπου η γνώση, οι τεχνικές, η δημιουργία μοιράζονται αφιλοκερδώς.......απο εθελοντές με αγάπη και καλή διάθεση.....Περνάμε καλά και το χαιρόμαστε απίστευτα !!! Φιλάκια απο όλες μας !!!

      Διαγραφή
  9. Πανέμορφες οι δημιουργίες σας! Να'στε καλά και να δημιουργείτε τέτοιες ομορφιές! Καλό Πάσχα να΄χετε, να περάσετε πολύ ωραία και να μάς ξανάλθετε με νέες και φρέσκιες ιδέες! Φιλιά σε όλες τις μελισσούλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη πολύ μας κολακεύουν τα σχόλιά σου και ομολογούμε ότι πολλές θαυμάσιες ιδέες έχουνε προκύψει απο τα έργα σου, έτσι είναι οι πρωτοπόροι γίνονται παράδειγμα προς μίμησιν !!! Καλό Πάσχα σου ευχόμαστε και σου στέλνουμε τα ανοιξιάτικα φιλιά μας !!!

      Διαγραφή
  10. Πανέμορφα όλα!! Μπράβο! Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και αγάπη... και καλή συνέχεια να έχετε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό Πάσχα και κάθε καλό, καλή μας φίλη, σ΄ευχαριστούμε για την επίσκεψή σου και τις ευχές σου !!! Φιλιάαααα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχες όλες οι δημιουργίες σας!Μπράβο σας κορίτσια!! Τη συνταγή από τα κουλουράκια θά τήν δοκιμάσω!Καλό Πάσχα!!Νά περάσετε όμορφα μέ τίς οικογένειές σας!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθούμε Δήμητρα, αν και αρχάριες στο ντεκουπάζ, με τη βοήθεια της δασκάλας μας και την συνεχή υποστήριξή της καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε τα έργα μας. Καλό Πάσχα σου εύχεται όλο το μελίσσι!!! Φιλιάαααα !!!

      Διαγραφή
  13. Κλαυδία θα ξεκινήσω με τα συγχαρητήρια προς την φωτογράφο των έργων σας.
    Πανέμορφες οι φωτό,καθαρές,ζωντανές και ανέδειξαν τα έργα σας με τον καλύτερο τρόπο.
    Τώρα τι να πω για τις δημιουργίες σας.
    Είναι όλα πανέμορφα!
    Μπράβο σε όλες τις Χρυσομέλισσες.
    Ελπίζω να βρεθούμε μετά το Πάσχα για να σας θαυμάσουμε και από κοντά!
    Σας εύχομαι από την καρδιά μου ένα ήρεμο και Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Xristin η φωτογράφος (εγώ) εξεπλάγη και η ίδια γιατί συνήθως οι προσπάθειές της είναι αποτυχημένες. Απλά έτυχε !!! Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και σου ευχόμαστε Καλό Πάσχα με υγεία και χαρά κοντά στους αγαπημένους σου !!! Το μελίσσι περιμένει την επίσκεψή σου (απο κοντά) όποτε θέλεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή