Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νέοι ταξιδιώτες για....Πάτρα !!!!

΄Ενα καραβάνι με πολύ ιδιαίτερους  ταξιδιώτες  πήρε το δρόμο για την Πάτρα......μία ολόκληρη παρέα απο ....Κουκουβάγιες , φιλαράκια, δευτεροτριτοξάδελφα, αδελφάκια, ανηψούδια ....
Κουκουβάγια Κοκκινοσκουφίτσα σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί, υπάρχει όμως και είναι  παρούσα στη μεγάλη παρέα που κατηφορίζει στην Πάτρα μαζί με τη φιλενάδα της που μόλις αποφοίτησε και φοράει το χαρακτηριστικό καπελάκι με τη φούντα και το πτυχίο της !!!! Βεβαίως δεν έχουνε ξεχάσει τα μηνύματά τους !!!! "Είμαι κοκκινοσκουφίτσα, με φιογκάκι στα μαλλιά,
                                     βαθυκόκκινη φουστίτσα και ολάνοιχτη αγκαλιά !!! "

                                    " Τήβεννο και κασκετάκι, η απόφοιτη φορά,
                                       το πτυχίο ανα χείρας και τα μάτια σοβαρά ! "

Ενα πολύ ξεχωριστό δίδυμο !!! Δύο εξαδέλφες, η μία με μπαντάνα ρόζ και η άλλη με φιογκάκια και σκουλαρίκια ξεκινήσανε με κέφι και ανυπομονούν να μεταφέρουνε τα μηνύματά τους :

                      " Με μπαντάνα στο κεφάλι,στους ανέμους φτερουγίζω,
                        βρίσκω όλους τους μοδάτους και παντού στριφογυρίζω ! "

                      "Με φιογκάκια φορτωμένη, κουκουβάγια είμαι λουσού,
                        παρδαλή, χαριτωμένη, ίδια η μαντάμ Σουσού !!!   
        "
Δύο αγαπημένες συμπεθέρες αποφασίσανε να ταξιδέψουνε στην Πάτρα, φορέσανε τα καλά τους καρφιτσώσανε και τα μηνύματα τους στα καπελάκια τους και καλοδιαθέτες πήρανε τη θέση τους στην παρέα....
                                " Φρουφρουδένιο καπελάκι, στο κεφάλι μου φορώ,
                                    εμπριμέ φορέματάκι και καμαρωτή πετώ !!!         "

                                " Μάτια μου, μάτια, μάτια μου και μπιρμπιλοματάκια,
                                   στο φώς είστε μισόκλειστα, τη νύχτα...σαν λαμπάκια !!! "


 Σας παρουσιάζουμε τώρα δύο αδέλφια, ο μεγάλος αδελφός καλαμπουρτζής κι έξω καρδιά και η ξανθιά μικρότερη αδελφή, σοβαρή και λογομίλητη ..... ακολουθούν την παρέα μαζί με τα μηνύματά τους !!!
                           " Νέος είμαι ζωηρός και στις πλάκες φοβερός,
                              πειραχτήρι πρώτης τάξης, πρόσεξέ με, πρίν....πετάξεις "

                           " Ξανθιά είμαι μυαλωμένη και μοχοαναθρεμένη,
                              αγαπώ και μ΄αγαπούνε, με προσέχουν, μ΄εκτιμούνε  !"


     
   Αυτή η σικάτη και σοφή Κουκουβάγια με το κόκκινο πουά μεταφέρει στην Πάτρα ένα  θαυμάσιο μήνυμα ¨" Το καθήκον μας βοηθάει να κάνουμε τα πράγματα σωστά, η αγάπη μας εμπνέει να τα κάνουμε όμορφα !!! " 
 Αυτός ο χαριτωμένος νεαρός με το καρρώ ένδυμα και το κόκκινο καπέλο μας λέει κάτι πολύ πολύ σοβαρό : " Τον πρώτο ρόλο στη ζωή,
                  τον παιζει πάντα η γνώση,
                  στην τύχη όποιος πίστεψε,
                  το έχει μετανιώσει !

     
              
  Αυτή η  συνεσταλμένη νεαρή δασκάλα, ακολουθεί την παρέα με διδακτική διάθεση   και δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει το μήνυμά της : "Με τη δύναμη της θέλησης, ο άνθρωπος αλλάζει τον εαυτόν του, με τη δύναμη της αγάπης, αλλάζει τους άλλους, με τη δύναμη της σκέψης, αλλάζει τον κόσμο !!! "

Αυτή η συμπαθέστατη γιαγιά Κουκουβάγια  μεταφέρει ένα μήνυμα σοφίας και εμπειρίας :   " Το να μεταδίδεις τη γνώση, σημαίνει να ανάβεις απο το λυχνάρι σου, τα κεριά των άλλων, χωρίς να στερείσαι τίποτα απο τη φλόγα σου !!! " 

          Αυτό το χαμογελαστό κοριτσάκι ακολούθησε την παρέα απο περιέργεια ! Ποτέ δεν είχε δεί μαζεμένες τόσες πολλές Κουκουβάγιες !  Βρήκε ένα όμορφο μήνυμα και ξεκίνησε για την περιπέτεια !!!
" Τα απαραίτητα συστατικά της ευτυχίας είναι :
   Κάτι να κάνεις 
   Κάτι ν΄αγαπάς και
   Κάτι στο οποίο να ελπίζεις ! "


Δυό φίλοι είναι οι αρχηγοί της παρέας, ένα προσκοπάκι κι μία κουκουβάγια κάου μπόϊ  !!! Με τα μηνύματά τους, τα καπέλα τους, τον εξοπλισμό τους, γεμάτοι ενθουσιασμό οδηγούν την παρέα στην Πάτρα !!!

" Προσκοπάκι τιμημένο, σας το λέω είμ΄εγώ ,
   στον αέρα κόμπους δένω και πετάω .....στο βουνό !"

" Κουκουβάγια κάου μπόϊ, βλέπω εγώ πρώτη φορά,
   χαρωπή και πεταχτούλα, μ'αλογα να  ροβολά!       "  

(΄Ολοι οι κουμπαράδες ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ είναι κατασκευασμένοι απο ανακύκλωση κουτιών συσκευασίας, ντυμένοι με διάφορα υφάσματα  και φετρίνη. Δημιουργός η Χρυσομέλισσα Μαρία Σαμαρτζή  που  εργάστηκε με κέφι και εξαιρετική έμπνευση !!!)

    
Αυτή η γλυκειά μικρούλα είναι η Ανθούλα !!!!  Λατρεύει τα λουλούδια, τα φροντίζει, τα ποτίζει, τους τραγουδάει......"Της Ανθούλας τα λουλούδια, φροντισμένα μιά χαρά,
                          με αγάπη και τραγούδια, κρύβουν κι έναν ...κουμπαρά !!! "

  Η πασίγνωστη και αγαπημένη Ζαχαρούλα δεν είναι δυνατόν να λείπει απο την ΄Εκθεση           κουμπαράδων της Πάτρας !!! Θα είναι παρούσα με τα μοσχοβολιστά γλυκά της !!!
" Ζαχαρούλα χρυσοχέρα ! Τι γλυκά σιροπιαστά !
  Τούρτες, πάστες, κάθε μέρα, φτιάχνονται λαχταριστά !!! "

(Η Ανθούλα και η Ζαχαρούλα είναι δημιουργίες της Κλαυδίας, της Μερκέττας και της Κορνηλίας  που εργάστηκαν συλλογικά με υπομονή και καλή διάθεση για την υλοποίηση αυτών των κουμπαράδων)

Τέλος τη μεγάλη πομπή κλείνει η Εσμεράλντα, η όμορφη τσιγγάνα με τη ρουλόττα της που αποφάσισε να συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας και δηλώνει " Σύνορα δεν γνωρίζουμε,  
στον κόσμο τριγυρίζουμε, βιολιά, χοροί, λουλούδια, τσιγγάνικα τραγούδια !!! " 
( Αυτός ο κουμπαράς έχει ήδη διατεθεί) (Δημιουργοί  αυτού του κουμπαρά, η Κορνηλία  η Μερκέττα και η Κλαυδία που με υπομονή και σε αγαστή συνεργασία έπέλεξαν υφάσματα, σχεδιάσανε, σιδερώσανε, κόψανε, κολλήσανε, χαρτόνια, υφάσματα, τρέσσες....για να ολοκληρωθεί αυτή η ξεχωριστή δμιουργία...η Εσμεράλδα αγοράστηκε την τελευταία στιγμή απο ένα παζάρι....στο κέντρο της Αθήνας ! )
Δύο πολύ ιδιαίτεροι κουμπαράδες, δημιουργίες της αγαπημένης φίλης μας Φλώρας Γ. (γυάλινο βάζο στολισμένο με πάτους πλαστικών μπουκαλιών που έχουνε διαμορφωθεί σε λουλούδια και έχουνε στολιστεί με λαμπερές πέτρες και γυάλινο βάζο που έχει ντυθεί με κορδόνια κι ΄εχει διακοσμηθεί με ασημένιες και ρόζ εντυπωσιακές πέτρες !!!)
Φυσικά έχουνε και τα αντίστοιχα μηνύματα :

"Η τέχνη είναι μία συνεργασία, του καλλιτέχνη με το Θεό και
όσα λιγότερα κάνει ο καλλιτέχνης, τόσο το καλύτερο !!!               "

"Κουμπαράς είμαι χλιδάτος, με κορδόνια τυλιγμένος,
πολύ σικ, πολύ μοδάτος, φίνος, λαμπροστολισμένος !!! "

26 σχόλια:

  1. Καλά οι κουμπαράδες ΤΕΛΕΙΟΙ!!!Μπράβο κορίτσια είστε
    αξιέπαινες!!!Οσο για τα δίστιχα, τι να πω πια, εάν
    τα έγραφες σε ένα βιβλίο θα είχε επιτυχία σίγουρα.
    Λέω μιά ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια βάζε μας ιδέες.......οι κουμπαράδες μας έχουνε ξετρελλάνει και το αποτέλεσμα είναι εμφανές !!!!

      Διαγραφή
  2. Οι δικοί μου κουμπαράδες φαίνονται και είναι τόσο άτεχνοι μπροστά στους υπόλοιπους που ντρέπομαι γι' αυτούς... αλλά στους κουμπαράδες πράγματι δεν το έχω...
    Φιλιά πολλά και ας είναι όλοι μαζί καλοτάξιδοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά καλή μας Φλώρα, γνωρίζουμε ότι είσαι σεμνή και ταπεινή αλλά και οι δικοί σου κουμπαράδες είναι μοναδικοί !!! Το ωραίο στις κατασκευές είναι ακριβώς αυτό, ένα κοινό θέμα με ποιές μορφές έκφρασης θα υλοποιηθεί , ποσο διαφορετικά θα ξεπηδήσει απο τα χέρια και τη φαντασία του καθενός....αυτή είναι η μαγεία.....Καλοτάξιδοι !!!! Φιλάκια !!!

      Διαγραφή
  3. Κανατε τελεια δουλεια μπραβο σας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατρίνα αυτή η δουλειά μας χάρισε απίστευτη ενέργεια και ευχαρίστηση !!!

      Διαγραφή
  4. 'Εχασα το μέτρημα!!!!! Τόσους πολλούς κουμπαράδες μαζεμένους δεν ξαναδεί να παρουσιάζονται! Μπράβο σας, σε όλες, για την ωραία και ομαδικά δουλειά που κάνετε για έναν τόσο καλό σκοπό!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μέτρημα το έχουμε χάσει κι εμείς, αλλά καθόλου δεν μας απασχολεί, εξ άλλου το χαιρόμασε τόσο πολύ που τίποτα άλλο δεν έχει σημασία !!! Φιλάκια απο όλες μας !!!

      Διαγραφή
  5. Καλά εκτός από κουμπαραδοσύναξη θα γίνουν και κουκουβαγιοκαλλιστεία στην Πάτρα!!! Η μία κουκουβάγια καλύτερη από την άλλη!!! Αλλά και η Ζαχαρούλα που "πάει παντού" ανανεωμένη και πανέμορφη παρέα με την γλυκύτατη Ανθούλα θα σκορπίσουν παντού τα γλυκά τους χαμόγελα!!! Οι κουμπαράδες της Φλώρας πραγματικά εντυπωσιακοί αλλά Η Εσμεράλντα με την πανέμορφη άμαξα της θα καταπλήξει τα πλήθη!!!! Ένα ΜΕΓΑΛΟ μπράβο σε όλες σας για την τόσο μεγάλη προσφορά σας σε αυτό τον σκοπό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ πήραμε σειρά απο τις δικές σου εκπλήξεις και των άλλων μπλοκοφιλενάδων και βαλθήκαμε να σας προλάβουμε και να σας μοιάσουμε !!! Η μία έλεγε, η άλλη κουβάλαγε υλικά, μιά τρίτη ξεκίναγε να κόβει.....και πάει λέγοντας....ενέσκηψε και η Μαρία Σ. σε μεγάλα κέφια και δημιουργική διάθεση, μάζεψε όλα τα κουτιά και τα κουτάκια (μας επέβαλε να τρώμε μπισκότα επι τούτου) και άρχισε την "κουκουβαγιοπαραγωγή σε σειρά".....δεν είναι γλύκα όλες:::: έγραψε και τους περισσότερους απο τους στίχους !!! Τα κοριτσούδια μας Ανθούλα και Ζαχαρούλα με τα ανοιξιάτικα χαμόγελά τους δεν ήτανε δυνατόν να λείψουνε, όσο για την Εσμεράλντα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή βρέθηκε στην άμαξα !!! Φιλούμεν σε !!!

      Διαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ!!!!!!
    ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΟΣΥΝΑΞΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΤΑΞΑΝΑΔΕΙ!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!!!!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ!!!
    ΟΛΕΣ ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΑΣ!!
    ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα ούτε κι εμείς το είχαμε φανταστεί ότι θα μαζευτούνε τόσες πολλές κουκουβάγιες και τόσο ιδιαίτερες !!! Τα νέα διαδίδονται γρήγορα βλέπεις και η μία ξεσήκωσε την άλλη !!! Σίγουρα θα τραγουδήσουνε στην Πάτρα, ολόκληρη κομπανία θα υπάρχει εκεί,εκτός απο τον μουσικό με το ακορντεόν του, την Εσμεράλντα με το ντέφι της,χωρίς να ξεχνάμε και τα τα χειροποίητα όργανα, το ρουάν, το μπαγλαμαδάκι.... Ε ρε γλέντια !!!!Φιλιά απο όλες μας !!!

      Διαγραφή
  7. Βλέπω οτι το μελίσσι δουλεύει ακατάπαυστα με γνώμονα την προσφορά. Μπράβο κορίτσια, είστε ευρηματικές και οι δημιουργίες σας πανέμορφες.
    Μετά το Πάσχα θα δείτε και το δικό μου ρολόι-συμμετοχή, που είναι ήδη έτοιμο, για τη δική σας προσπάθεια στήριξης Ιδρύματος.Αλλά αφού έχουμε καιρό ας προηγηθούν τα Πασχαλινά.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά το μελίσσι δουλεύει και το απολαμβάνει !!! Χαιρόμαστε που σας αρέσουνε τα δημιουργήματά μας και τα σχόλιά σας μας δίνουνε μεγάααααλη ευχαρίστηση !!! Περιμένουμε το ρολογάκι σου και μετά τα πασχαλινά, θα ξεκινήσουμε κι εμείς.... καλά να είμαστε !!! Φιλάκια απο όλες μας !!!

      Διαγραφή
  8. Ειναι ολοι τους τοσο πετυχημενη...
    Αυτος που με κερδισε ομως, ειναι αυτος με την αμαξα....!!!
    Φιλια μελισσουλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοφάκι κι εμείς δεν το πιστεύουμε πόσοι έγιναν τελικά και τους καμαρώνουμε όλους !!! Η τσιγγάνικη άμαξα είναι όντως υπερπαραγωγή !!! Φιλάκια γλυκά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α, παπαπα!!!! Πόσο μεγάλη και πόσο ωραία η ...κουμπαραδο-παραγωγή σας!!!!Χίλια μπράβο αξίζουν σε όλη την όμορφη συντροφιά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΜΠΡΑΒΟ σου Πέπη μας τιμά ιδιαίτερα και σ ευχαριστούμε !!! Πειραματιζόμαστε και μαθαίνουμε !!!

      Διαγραφή
  11. Χίλια μπράβο, κορίτσια, σε όλες σας! Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας τιμά ιδιαίτερα η επιβράβευσή σου και μας δίνει μεγάλη χαρά !!! Φιλιά απο όλες μας !!!

      Διαγραφή
  12. πω...πω.. παραγωγή!!!!!! τι να πώ..!!! μα εσεις κορίτσια εχετε κανει και θαυματα και πολλα... πόσους κανατε βρε θηρία;;; χιχ.χιχ. ολοκληρο σόι .. μπραβο κορίτσια να μην λειψει κανεις και εχει παραπονο.. δεν σας πιστευω....τι έχετε κανει...αντε να κανουμε και εμεις τους δικούς μας.. να προλαβουμε.. να ανταμώσουνε και να ξεφαντώσουνε..χιχ.χιχ στην Πατρα.....φιλακια πολλα σε όλο το Μελίσσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρούλα μας έπιασε ο ενθουσιασμός και ριχτήκαμε με όρεξη στη δημιουργία !!! Η ξεσυνέρια μερικές φορές είναι και καλό πράγμα, η παρέα βέβαια είναι το καλλίτερο και σαν παρέα έχουμε καταφέρει πολλά και καλά !!! Σε φιλούμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουμπαράδες για να μαζεύουμε τα "ψιλά" της ζωής θα το έλεγα εγώ.
    Αυτά που τα θεωρούμε άνευ αξίας και τα παραβλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Που αν τα συγκεντρώσουμε όμως σ' έναν κουμπαρά, γίνονται ένας μικρός θησαυρός. Γνώσης και δημιουργίας.

    Τα συγχαρητήρια μου για τις καταπληκτικές δημιουργίες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πόσο όμορφα διατύπωσες Μαρία αυτή τη μεγάλη αλήθεια !!! Σ΄ευχαριστούμε απο καρδιάς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νικολιτσα Αντωνοπουλου21 Απριλίου 2013 στις 4:58 μ.μ.

    Κοριτσια γεια σας.Καλα εσεις εχετε ξεφυγει τελειως.Τι να πω ,δεν εχω αλλα λογια.Οι κουμπαραδες σας και καλοι και πολλοι.Δεν ξερω απο που να αρχισω και που να τελειωσω.Βλεπω οτι η ανοιξη δεν σας πηρε τα μυαλα μονο και κατεβαζετε τοσες ιδεες,πηραν και τα χερια σας φορα και κανατε τοσους πολλους.Μου τελειωσαν και τα ΜΠΡΑΒΟ!.Καταπληκτικοι ολοι.Αλλα και η Ζαχαρουλα αν και εχει τοση δουλεια βρηκε το καιρο να μας ερθει και στην Πατρα.
    Αξια κοπελα θα μας φερει και τις φιλεναδες της.Θα μου πεις ,απο τις Χρυσομελλισες ειναι μπορει να μην ειναι αξια?
    Κοριτσια τελειωσε το Βazaar του Ιδρυματος.Οι λαμπαδες αρεσαν παρα πολυ και πουληθηκαν ολες.Νασαστε καλα ολες και του χρονου να μας μαθετε και μας να φτιαχνουμε ,γιατι ειναι πολυ ωραιες και ξεχωριστες.
    Σας ευχαριστω για ολα .
    Φιλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδώ είμαστε και να είναι καλά η χρυσοχέρα Βίκυ η Ποδηλάτισσα που με υπομονή και απέραντη καλή θέληση μας δίδαξε τις τεχνικές......Πιάσανε τόπο και αυτό είναι θαυμάσιο !!! Ευχόμαστε και του χρόνου !!!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!! Να ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή των ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΩΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή