Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινό κολλιέ τυρκουάζ












Ένα καλοκαιρινό κολλιέ κατασκευάστηκε από τη Χρυσομέλισσα Κλαυδία για μία ξεχωριστή εμφάνιση σε ένα γάμο. Χρησιμοποιήθηκε ένα επίχρυσο χειροποίητο μεταλλικό στεφάνι (χυτό) σαν κεντρικό μοτίβο, μέσα στο οποίο τοποθετήθηκε μία ωραία μεγάλη πέτρα τουρκουάζ και πλαισιώθηκε με μικρότερες στρογγυλές τουρκουάζ πέτρες που εναλλάσσονται με επίχρυσες μπίλιες και καταλήγουν σε επίχρυσο κούμπωμα.
Το αραβικό όνομα του τουρκουάζ είναι φαϊρούζ που σημαίνει Τυχερή πέτρα ενώ το αρχαίο ελληνικό όνομα της είναι θυϊτης ή Πέτρα της Αφροδίτης ενώ συναντάται και με την ονομασία Φυλαχτό του καβαλάρη χάρη στις προσταστευτικές ιδιότητες που της αποδίδονται.
Το τουρκουάζ ήτανε η πολυτιμότερη πέτρα για τους Πέρσες, θεωρείται ιερή πέτρα για πολλές ινδιάνικες φυλές της Αμερικής ενώ ένα κομάτι τουρκουάζ δεν λείπει απο τη  μαγική σακκούλα των σαμάνων.
Το χρυσό δαχτυλίδι με πέτρα τουρκουάζ φοριέται για να προστατεύει απο το κακό μάτι, τις αρρώστιες, τα φίδια, το δηλητήριο, τη βία, τα ατυχήματα και όλους τους κινδύνους.
Το τουρκουάζ δεμένο σε κόσμημα (κρεμαστό στο λαιμό) με χρυσό πιστεύεται ότι φέρνει καλοτυχία, πλούτο, συζυγική ευτυχία, προστατεύει από τον πυρετό, την ημικρανία , δυναμώνει τα μάτια και εξισορροπεί τη θηλυκή και αρσενική ενέργεια.

7 σχόλια:

  1. Ομορφος κολιες!!Αγαπημενη μου πετρα η τυρκουαζ!Καλο βραδυ,καλη συνεχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο και καλοκαιρινό !!! Καλή Κυριακή να'χετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο και καλοκαιρινό!Ό,τι πρέπει για γάμο!Μου άρεσαν όμως και πάρα πολύ όλες αυτές οι πληροφορίες για το αγαπημένο χρώμα του καλοκαιριού, το τυρκουάζ..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο κολιέ κορίτσια!!!Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DIMI,PEPI,PINELIA,ANDRIK και Νάσια ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας και χαιρόμαστε για τα σχόλιά σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή