Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ο απογευματινός περίπατος στις 21 Ιουνίου!



Οι Χρυσομέλισσες συναντηθήκαμε στο ΜΕΤΡΟ Ακρόπολης και περπατώντας στον υπέροχο πεζόδρομο Δ.Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου φθάσαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" (Ηρακλειδών 66)
Σε όλη τη διαδρομή συζητούσαμε θαυμάζοντας τα παρακείμενα κτίρια, τις αρχαιότητες,
τις εκκλησίες και όταν φθάσαμε στον τελικό προορισμό μας είχαμε καλύψει  τις υπάρχουσες γνώσεις μας, με πολλές νέες πληροφορίες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κοινωνικές, ιστορικές και σύγχρονες...
Προσπεράσαμε τη αίθουσα του ισογείου, για να επανέλθουμε αργότερα, και ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο, όπου με έκπληξη και θαυμασμό αντικρύσαμε μία αθηναική γειτονιά του 19ου αιώνα!
Η μόνιμη έκθεση "Το οδοιπορικό της Αθήνας" έχει στηθεί με θαυμάσιο τρόπο, εκπληκτικές λεπτομέρειες και ιδιαίτερη καλαισθησία που προκαλεί το θαυμασμό στους νεότερους και ανακαλεί νοσταλγικές μνήμες στους μεγαλύτερους....
Είδαμε λοιπόν το διόροφο  σπίτι του Δημάρχου (νεοκλασσικό βεβαίως) με το κοριτσάκι στο
 μπαλκόνι να πετάει τον  χαρταετό του , το Καφενείον, Το Φαρμακείο με τα μαρμάρινα γουδιά και τα γυάλινα σκουρόχρωμα βάζα και μπουκαλάκια, Το Τυπογραφείο με τις παλιές χειροκίντες μηχανές, Το Τσαγκαράδικο με τα παραδοσιακά εργαλεία, Το Παντοπωλείο με τις παλιές διαφημίσεις και τα ξεχασμένα πιά είδη.... όπως οι τρόμπες ΦΛΙΤ για τα έντομα, Το κατάστημα Νεωτερισμών που μας εντυπωσίασε με τα εμπορεύματά του, καπέλα με βέλο, εσάρπες, κοσμήματα, δαντέλλες, μεταξωτά εσώρουχα κάλτσες,πούδρες και είδη καλωπισμού....
Η άμαξα περίμενε να μεταφέρει τους επιβάτες της και ο κουρέας στο παραδοσιακό ΚΟΥΡΕΙΟ του να τους περιποιηθεί καθίζοντάς τους στην ειδική πολυθρόνα του με τις πομάδες , τι κολώνιες και τα ξυράφια του...
Οι περισσότερες δεν είχανε ξαναδεί κάτι παρόμοιο και αγνοούσαν την ύπαρξη αυτής της πραγματικά αξιόλογης έκθεσης. Ητανε μία ευχάριστη έκπληξη που αξίζει να μοιραστεί κανείς με φίλους, με την οικογένεια παιδιά, γιαγιάδες, θείες,,,, εμείς αποφασίσαμε να επανέλθουμε το Φθινόπωρο..
Κατεβήκαμε στο ισόγειο όπου υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ και τον πασίγνωστο καραγκιοζοπαίχτη Χαρίδημο!
Αυθεντικές φιγούρες όλων των ειδών, σχέδια, χρώματα, φωτογραφίες.εργαλεία,υλικά,
(λειτουργεί εργαστήρι και ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τον Καραγκιόζη) καθώς και σκηνή με όλα τα απαραίτητα για τις παραστάσεις.
Σ΄αυτό το  φιλόξενο χώρο γεμάτο χρώματα και παιδικές ενθυμήσεις φωτογραφηθήκαμε
παρέα για να φυλάξουμε όλες ζωντανή αυτή τη θαυμάσια εμπειρία...(ευτυχώς που  κάποιες είχαν προνοήσει να έχουν μαζί τη φωτογραφική μηχανή)
Πανευτυχείς και εντυπωσιασμένες οι Χρυσομέλισσες Αρετή,Αντιγόνη,Μαρία, Κατερίνα, Μάρω, Δήμητρα,Ζωή, Μερκέττα, Αρετή, Κλαυδία, Αγγελική....

8 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΝΑΤΕ!!
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΣΚΑΡΩΣΕΤΕ ΠΑΛΙ!!!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ περιμένω να δω τι μπορεί να κατέβασαν τα απίστευτα μυαλά σας και πώς θα το τελειοποιήσουν τα χρυσά χεράκια σας!!! Φιλιά σε όλες και καλή δύναμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να σται καλα κοριτσια..χαρουμενο και ευλογημενο Καλοκαιρι..καλη συνεχεια..τα φιλια μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντα καλα να περνατε!!Καλο βραδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστούμε που περνάτε από την κυψέλη μας και μας βλέπετε!
    Το μυαλό μας όπως σε όλων των δημιουργικών ανθρώπων δεν μένει ποτέ ανενεργό, συνεχώς δουλεύει,ναι έχουμε ξεκινήσει κάτι λίγα πραγματάκια να φτιάχνουμε, αλλά όπως έχετε καταλάβει στο τέλος θα κάνουμε το μπαμ!
    Αναμείνατε λοιπόν!
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλες σας να περάσετε καλά με τις οικογένειες σας
    και ραντεβού τον Σεπτέμβρη για δυναμικό ξεκίνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο κορίτσια, έτσι να συναντιέστε και να περνάτε πάντα όμορφα!!
    Με την έκθεση "Το οδοιπορικό της Αθήνας" καταζήλεψα!!!
    Και τι δεν θάδινα να την έβλεπα, μόνο που την διάβασα ξετρελάθηκα!!
    Καλή σας συνέχεια και καλό σας καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο , κορίτσια! Να'στε καλά και ελπίζω να τα πούμε από τον Σεπτέμβρη και από κοντά! Φιλιά και καλό καλοκαίρι να'χετε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ, τέλειο το παρεάκι σας!Αυτά είναι!Η ζωή θέλει καλοπέραση!Και η καλοπέραση πολύ λίγο έχει να κάνει με το πόσα θα ξοδέψεις!Διάθεση καλή και ζωντάνια χρειάζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή