Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!










Τα κόκκινα παπούτσια

       

 
 Ρέα Βιτάλη               Ρέα Βιτάλη 29 Απριλιου 2016, 08:53      

18 σχόλια:

  1. Τότε η αγορα παπουτσιών ήταν μεγάλο γεγονός Σπάνια αγοραζότανε το δεύτερο ζευγάρι μέσα στην ίδια χρονιά Είχαμε και έχουμε κι εμείς 'Ερμού' εμπορικός δρόμος με πολύ λίγες εξαιρέσεις τότε άθλια καταστήματα συντηρητικά Μουσουλμανικά τα περισσότερα τα παπούτσια κρεμόταν με κλωστές σε ξύλα κάτι σαν τα λαχεία που πωλούν ισως και τώρα οι μικροπωλητές!! καμία βιτρίνα καμία λάμψη στα μάτια μου!! Αν και δύσκολα χρόνια η μαμά που πάντα της άρεσε το όμορφο το κομψό με πολύ κόπο τα αγόραζε από την Θεσ/νίκη η την Αθήνα αλλά πάντα μαύρα για τον Χειμώνα και ασπρα για καλοκαίρι.Πάντα είχαν ενα γλυκό αγκάλιασμα στο μικροσκοπικό και αδύνατο πόδι μου!! Βρε Κλαυδία ενα τόσο δα θέλω για αναπόληση και εσύ μαζί με την Χαρά βρήκατε το κουμπί μου χαχαχα Λοιπόν, τα παλιά εκεί που ανήκουν, για το αύριο του Πάσχα , εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και χρόνια πολλά με αγάπη και χαρά να περάσετε με τους αγαπημένους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου δεν ξέρω αν φταίει η ηλικία, πάντως βρίσκω μεγάλη απόλαυση στις αναπολήσεις, τόσο τις δικές μου όσο και των άλλων....τα παιδικά μας χρόνια παρά τις δυσκολίες , τις στερήσεις, τις ελλείψεις, είχανε μιά γλύκα , μία αθωότητα...που μας ανακουφίζει να γυρίζουμε πίσω για να τη συναντήσουμε....και αυτό το κείμενο της άγνωστής μου Ρέας Βιτάλη, με πήγε ακριβώς εκεί στου ΜΟΥΓΕΡ στην Ερμού να μου αγοράζει η νονά μου, τα πασχαλινά κόκκινα παπούτσια... Καλή Ανάσταση σου εύχομαι , υγεία, χαρές και κάθε καλό στην οικογένειά σου !!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο κείμενο για τα παπούτσια του Πάσχα!!!
    Καλή Ανάσταση Χρυσομέλισσες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις συνάντησα αυτό το κείμενο γύρισα στις ημέρες αυτές των παιδικών χρόνων και τα κόκκινα παπούτσια, το απόλυτο φετίχ της εποχής, το πασχαλινό δώρο της νονάς με τη λαμπάδα συνήθως, φέρανε στο νού μου εκείνη τη γλυκειά προσμονή και απερίγραπτη χαρά...Καλή Ανάσταση Νικόλ !!!

      Διαγραφή
  3. Μας ξύπνησες αναμνήσεις με τα κόκκινα παπούτσια και το ντυμένο για πρώτη φορά τακουνάκι !!!! Καλή Ανάσταση, με Υγεία και Αγάπη για όλο τον κόσμο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου η προσμονή και η χαρά για τα πασχαλινά κόκκινα παπούτσια έχουνε μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη μας...Καλή Ανάσταση και μακάρι το θείο φώς να φωτίσει τις καρδιές όλου του κόσμου !!!

      Διαγραφή
  4. Δεν θυμάμαι να φόρεσα μικρή κόκκινα παπούτσια, γιαυτό αγοράζω τώρα που πάτησα τα δεύτερα ήντα;
    Είμαι της γενιάς που περνούσαν από τα αδέρφια ή τα ξαδέρφια , παπούτσια και ρούχα, στους μικρότερους.
    Ευτυχώς είχα ξαδέρφες που με εφοδίαζαν πολλά και καλά.
    Για τα καινούργια, φρόντιζε η νονά μου, αλλά πάντα μαύρα λουστρίνια, το χειμώνα κι άσπρα πέδιλα το καλοκαίρι, όπως έγραψε και η Έφη.
    Να είσαι καλά Κλαύδια μου.
    Καλή Ανάσταση σου ευχομαι ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φετίχ τα κόκκινα παπούτσια τεςλικά σε όλες τις ηλικίες.....η νονά συνόδευε την πασχαλινή λαμπάδα με κόκκινα παπούτσια, λουστρινάκια, τα χριστούγεννα έφερνε τα μαύρα μαζί με ένα παιχνίδι και η μαμά το καλοκαίρι μας αγόραζε τα λευκά πεδιλάκια που μισούσα να τα φορώ με καλτσάκια....Η πασαχαλιά των παιδικών μας χρόνων είχε διαφορετική γλύκα και τώρα στα δεύτερα ήντα νατρέχουμε εκεί με συγκίνηση...Καλή Ανάσταση εύχομαι, φως και αγάπη σε όλον τον κόσμο !!!

      Διαγραφή
  5. Καλή Ανάσταση και σε όλες τις Χρυσομέλισσες.
    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου οι Χρυσομέλισσες αντεύχονται και σου στέλνουνε την αγάπη τους...

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφα όλα.
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Χρυσομέλισσες σ΄ευχαριστούν για τις ευχές και σου στέλνουνε με αγάπη τις δικές τους !!! Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση !!!

      Διαγραφή
  7. Και εγώ προχθές κάτι τέτοιο αναπολούσα τα παπούτσια που αγοράζαμε το Πάσχα.
    Καλή Ανάσταση!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου μας σημαδέψανε αυτές οι μνήμες....δεν ξεχνιέται η έξαψη και η ολοκληρωτική αίσθηση της ευτυχίας που μας χαρίζανε τα πασχαλινά παπούτσια...Σε φιλώ, Χριστός Ανέστη !!!

      Διαγραφή
  8. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά γεμάτα υγεία. Καλό μήνα γλυκό και τρυφερό. Όσο για τα πασχαλιάτικα παπούτσια τι να πω λευκά πέδιλα με λευκά σοσονια, κλασικά πράγματα της δεκαετίας του εξήντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστός Ανέστη Κατερίνα μου, και καλό μήνα !!!Κοινές οι μνήμες μας από τα παιδικά μας χρόνια , τότε που τα πασχαλινά παπούτσια, κόκκινα, μαύρα ή λευκά πεδιλάκια με σοσόνια ήτανε η υπέρτατη χαρά μας !!!Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά με υγεία,χαρά και ευτυχία!!!
    Καλό μήνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή