Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σταυροβελονιές......!!!

 

«Το κέντημα είναι γλέντημα κι η ρόκα είναι σιργιάνι. Κι αυτός ο δόλιος αργαλειός είναι σκλαβιά μεγάλη…» που λέει και η λαϊκή παροιμία κι εμείς στο Μελίσσι, αποφασίσαμε τον Οκτώβριο, να κάνουμε μία "συνάντηση γλέντημα" για τις φίλες της σταυροβελονιάς !!!
Θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά και σας προσκαλούμε όλες όσες αγαπάτε το μετρητό κέντημα, να συμμετέχετε σ΄αυτή τη συνάντηση, για να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και σχέδια και οπωσδήποτε να μοιραστούμε την αγάπη μας για τη ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ !!!

 


Το καλοκαίρι αν και δεν είναι  ιδιαίτερα παραγωγικό σε χειροτεχνίες και κεντήματα, λόγω της ζέστης κυρίως, κατάφερα να φτιάξω δύο πανώ , ένα για το νεογέννητο  πρώτο δισέγγονο της μητέρας μου (απο τον εγγονό της) και ένα μικρότερο, για την εγγονή μιάς οικογενειακής μας φίλης που ζεί στην Αμερική.....Τη χάρηκα τη διαδικασία, αλλά περισσότερο χάρηκα με τη χαρά των παραληπτών των κεντημάτων, η νεαρή μητέρα στην κυριολεξία ενθουσιάστηκε και η
ελληνοαμερικανίδα φίλη,  έμεινε κατάπληκτη και έσπευσε να βγάλει φωτογραφίες για να τις στείλει στην Αμερική πριν φθάσει το δώρο !!!!



Το πολύχρωμο πανώ που θα στολίσει το δωμάτιο του νεογέννητου Νικόλα !!!



Το χαριτωμένο μικρό πανώ που θα στολίσει το δωμάτιο της μικρής Κλημεντίνης στην Αμερική !!!Το όνομά της γραμμένο Αγγλικά και Ελληνικά για να μην ξεχνιόμαστε....ο μπαμπάς της και η οικογένειά του, είναι ΄Ελληνες !!!

Εννοείται πως και τα δύο πανώ, θα μπούνε σε ταιριαστές κορνίζες , ανάλογα με τα χρώματα και τα έπιπλα των παιδικών δωματίων  που θα τοποθετηθούνε.
Η κορνίζα και το εσωτερικό περιθώριο, αναδεικνύουνε το κέντημένο έργο γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για την ιδανική επιλογή ....και φυσικά ένας ειδικευμένος τεχνίτης.

20 σχόλια:

  1. Είναι και τα δύο πανέμορφα, Κλαυδία μου!!!! Γειά στα χεράκια σου!!!!
    Πολλές ευχές στην γιαγιά για το το πρώτο της δισέγγονο!!!! Να το χαίρεστε και να είναι υγιές και τυχερό παιδάκι! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την μικρούλα Κλημεντίνη!
    Πολλά φιλάκια και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Μαριάννα μου για τις ευχές και τα γλυκά σου λόγια, το πρώτο δισέγγονο το υποδεχτήκαμε με συγκίνηση και ενθουσιασμό, όσο για την Κλημεντίνη,, η γιαγιά της μας στέλνει τακτικά βίντεο και φωτογραφίες και έτσι την παρακολουθούμε να μεγαλώνει, να τραγουδάει, να παίζει....Καλό Φθινόπωρο και φιλιάαα

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφα τα κεντήματα σου , Κλαυδία μου !!!!! Να είναι καλότυχοι οι αποδέκτες τους !!!!!!!
    Ωραία ιδέα η συνάντηση για κέντημα !!!!!
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου καλότυχα να είναι όλα τα παιδάκια και μακάρι να ζήσουνε σε έναν καλύτερο κόσμο !!! Ανυπομονώ για τη συνάντηση !!!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφα που είναι Κλαυδία !!!!
    Μπράβο σου που έκανες κεντητά δώρα και ενθουσιάστηκαν δικαίως οι παραλήπτες !! Μ αρέσει η ιδέα για συνάντηση !!! Να σας ζήσουν τα παιδάκια !!! Φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου, η αγάπη για το κέντημα, όπως το ξέρεις κι εσύ πολύ καλά, μας προτρέπει να αναζητάμε το τέλειο θέμα για τα δώρα μας, ανάλογα με τους παραλήπτες και τις περιστάσεις,.Ευτυχώς το κέντημα μας χαρίζει άπειρες δυνατότητες και η αγαπημένη σταυροβελονιά , οι χρωματιστές κλωστές, ο ζήλος και το μεράκι έχουν σαν αποτέλεσμα το τέλειο, μοναδικό, κέντημα δώρο !!! Περιμένω ανυπόμονα τη Φθινοπωρινή συνάντηση !!! Σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. Xρυσά τα χεράκια σου και δημιούργησαν πανέμορφα εργόχειρα
    για να διακοσμήσουν αρχικά τα δωμάτια των παιδιών
    και στη συνέχεια να παραμείνουν στην κατοχή των παιδιών αυτώ και των απογόνων τους, γιατί τέτοια μοναδικά και τόσο προσωπικά κομμάτια
    είναι αυτά που ψάχνουν και αναζητούν όσοι ξέρουν τι σημαίνει εργόχειρο.
    Κι όπως μου είπε μια φίλη οι κεντήστρες όλο και λιγοστεύουν
    με αποτέλεσμα κάποτε αυτά να είναι περιουσίες ολόκληρες για όποιους τα κατέχουν. Περιμένω την ημερομηνία της συνάντησης κορυφής για κεντήστρες σταυροβελονιάς.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα μου η χαρά, η ικανοποίηση και η ασύγκριτη αίσθηση ευδαιμονίας που μας χαρίζει η όλη διαδικασία του κεντήματος, από την αναζήτηση του σχεδίου, τις τροποποιήσεις, την επιλογή των χρωμάτων, του υφάσματος, την κάθε βελονιά, είναι μία μυσταγωγία που μόνο οι κεντήστρες μπορούνε να βιώσουνε και να κατανοήσουνε. Συμφωνώ απόλυτα ότι όσο λιγοστεύουνε οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες του χειροποίητου, τόσο τα έργα με την πάροδο του χρόνου θα γίνονται σπάνια και συλλεκτικά....Η συνάντηση κορυφής θα πραγματοποιηθεί σύντομα !!! Σε φιλώ

      Διαγραφή
  5. Η δουλειά σου στο κέντημα.... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!!!! Και τα δύο εργόχειρα είναι υπέροχα και πραγματικά ανεκτίμητα δώρα!!!! Να σας ζήσει ο μικρός Νικόλας και σύντομα η αγαπημένη μας γιαγιά να αποκτήσει και από τα άλλα της εγγόνια δισέγγονα !!!! Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάμεις!!!! ΠΟλλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένο χόμπυ το κέντημα που με εκφράζει απόλυτα !!!Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου Βίκυ μου και αφού τελείωσα με τα δώρα του Νικόλα και της Κλημεντίνης λέω να στρωθώ να φτιάξω καμία κούκλα....Σε φιλώ

      Διαγραφή
  6. Τι υπέροχα μοναδικά δώρα είναι αυτά.
    Για μια ζωή και βάλε.
    Ωραία θα είναι η συνάντηση μακάρι να ερχόμουν κι εγώ.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου τα χειροποίητα δώρα , είναι μοναδικά και ιδιαίτερα όταν προορίζονται για αγαπημένα μας πρόσωπα, φορτίζονται με όλη μας την αγάπη !!! Να είμαστε καλά και να δημιουργούμε με αγάπη!!! Στη συνάντηση ,θα είναι χαρά μας να έρθουνε όλες οι φίλες μας και οι φίλες των φιλενάδων μας !!! Φιλιάααα

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτική δουλειά, Κλαυδία μου. Με το δίκιο τους είναι ενθουσιασμένες οι παραλήπτριες. Και πολύ ωραία ιδέα το πανώ με την "ταυτότητα" του παιδιού στο δωμάτιο του.
    Φιλιά πολλά, φιλενάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά μου ,το καταχάρηκα ομολογώ...και φυσικά εισέπραξα τη μέγιστη ικανοποίηση. !!! Η ταυτοποίηση του δώρου το κάνει μοναδικό και σίγουρα ένα ξεχωριστό ενθύμιο !!! Καλό φθινόπωρο γεμάτο δημιουργίες εύχομαι, φιλιάααα

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που αρέσανε τόσο πολύ όχι μόνος στους αποδέκτες, αλλά και στις φίλες που τα παρουσίασα !!!

      Διαγραφή
  9. ΄Τι όμορφα που είναι!!!! Χρώματα, παιχνιδιάρικα σχέδια και πολύ μεράκι. Μπράβο σας κυρία Κλαυδία. Καλό Φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου έκανα κοκτέιλ σχεδίων και χρωμάτων και το αποτέλεσμα μπορώ να πώ ότι είναι ικανοποιητικό. Με λίγο καμβά και πολύ μεράκι....Καλό Φθινόπωρο !!!

      Διαγραφή
  10. Πανέμορφα τα κεντητά δωράκια σου Κλαυδία! Να ειναι γερα τα μικρά και με το καλό να τα χαρούν! Δωρα που θα κρατήσουν ενθυμια από τα παιδικά τους χρόνια!! Γειά στα χεράκια σου!!
    Πολλά φιλιά και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα, κέντησα με αγάπη και με τη σκέψη τα ΠΑΝΩ με το όνομά τους, να στολίσουνε τα δωμάτιά τους και να μείνουνε ενθύμια της παιδικής τους ηλικίας ....!!! Το καταδιασκέδασα !!! Καλό φθινόπωρο και τα φιλιά μου !!!

      Διαγραφή