Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δοτικότητα......




 Αποτέλεσμα εικόνας για δοτικότητα

Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα προβλήματα των γύρω τους, και απλά αδιαφορούν. Όχι γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι αλλά γιατί απλά δεν "εκπαιδεύτηκαν" ποτέ στο να βοηθούν και να στηρίζουν τους συνανθρώπους τους. Υπάρχουν άνθρωποι που ακούνε με μεγάλο ενδιαφέρον την κατάσταση σου όχι γιατί τους ενδιαφέρει πραγματικά, αλλά γιατί έτσι θα έχουν θέμα συζήτησης με τους φίλους, τους συντρόφους και τους συνεργάτες τους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι Άνθρωποι που με ευαισθησία, διακριτικότητα και όλη τους την ψυχή προσφέρουν ότι και όσα μπορούν σε αυτούς, που την δεδομένη στιγμή της ζωής τους χρειάζονται αγάπη και υποστήριξη. Γι' αυτούς τους ανθρώπους, τα λόγια είναι περιττά. Χαρίζουν απλόχερα τόση ευτυχία, όση ποτέ δεν φαντάστηκαν. Ξέρετε καμιά φορά δεν έχει σημασία ούτε η ποσότητα ούτε η ποιότητα των πραγμάτων που κάνουμε γι' αυτούς που χρειάζονται την βοήθεια μας. Το μόνο που μετράει είναι πως είμαστε εκεί γι'αυτούς...όπως και όσο μπορούμε.

Η "δοτικότητα" είναι  πολύ σημαντική αρετή.  Ο κόσμος είναι γεμάτος πόνο, αρρώστιες, φτώχεια και εξαθλίωση. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε μέσα μας την κρυμμένη ευαισθησία και ενσυναίσθηση για τους συνανθρώπους μας. Θα μας κάνει καλύτερους γονείς και ανθρώπους στο σύνολο μας. Αξίζει να προσπαθήσουμε, γιατί ακόμα και ένα μικρό βοτσαλάκι, μπορεί να ταράξει τα νερά μιας λίμνης.

Αφιερωμένο σε όλους εκείνους που στα δύσκολα είναι εκεί-και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα. Ευλογημένες οι πράξεις σας!  

Πηγή http://psychologist4u.blogspot.gr/2011/11/blog-post_24.html 



 Αποτέλεσμα εικόνας για δοτικότητα
Οι Χρυσομέλισσες, συμμετέχοντας στη Δράση των Ελληνίδων bloggers , που εκφράζει ενσυνείδητα την ιδέα της δοτικότητας και επιθυμώντας να συμβάλλουν στη εκπλήρωση του ονείρου της εκλιπούσας Μπέττυς,κατάφεραν και  ετοίμασαν ακόμη μερικές δημιουργίες που θα σταλούν στη Βέροια, συγκεκριμένα "Στην Πρωτοβουλία για το παιδί"  την προσεχή εβδομάδα.
Οσες φίλες επιθυμούνε να στείλουνε ακόμη κάποια δημιουργία τους , να μη διστάσουνε, υπάρχει χρόνος, μπορούνε να ταχυδρομήσουνε το δώρο της αγάπης τους στις παρακάτω διευθύνσεις :
  

Πρωτοβουλία για το Παιδί - Κέντρο Αναφοράς, Πλατεία Ζωγιοπούλου 3, 59100 Βέροια, (υπόψη κ. Ιωάννας Νάσου) τηλ. 23310-72303.

ή 

Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, Ανοίξεως 19, 59100 Βέροια, (υπόψη κ. Πελαγίας Σιδηροπούλου) τηλ. 23310-29571
 
 
 
 Δύο ξύλινες κρεμάστρες με χαρούμενους χαρταετούς που επιθυμούνε να στολίσουνε ένα παιδικό δωμάτιο......

 Δύο πήλινα πιάτα διακοσμημένα με ντεκουπάζ και ζωγραφική.....

Και ένα αφράτο μαξιλάρι/αετός φτιαγμένο με μεράκι και πολλή αγάπη !!!!


Η φίλη μας η Βίκυ , η γνωστή Ποδηλάτισσα , που έχει αναλάβει με αφοσίωση τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών αυτής της Γιορτής αγάπης στη Βέροια, ας οπλιστεί με κουράγιο και δύναμη  με τις ευχές και τη συνδρομή όλων μας , για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, για τα παιδιά, για τη Μπέττυ !!!


 Ολόψυχα ευχόμαστε Καλή επιτυχία στη γιορτή αγάπης
 
 της Βέροιας !!!

9 σχόλια:

  1. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που έχουν αυτή την αρετή, την δοτικότητα!
    Πανέμορφα τα έργα σας χρυσομέλισσες!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' αυτό όλο, λόγω αρρώστειας δεν κατάφερα να συμμετέχω
    όμως θαυμάζω όλες εσάς που απλόχερα μοιράζετε τις ιδέες σας
    και την αγάπη σας, όπου σας ζητηθεί.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έχουν μάθει να χαρίζουν ευτυχία!!!! Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σας!!!! Ευχαριστώ που βοηθάτε στην ολοκλήρωση του ονείρου της Μπέττυς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλαυδια οι δημιουργιες των χρυσομελισσων πολυ ωραιες ολες και με τις πραξεις σας και την σταση σας αποδεικνύετε οτι την αρετη της δοτικοτητας την εχετε!
    Να ειστε παντα καλα!
    Καλο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφα τα έργα σας Κλαυδία, και οι κρεμάστρες και τα πιάτα και κείνο το φοβερο μαξιλάρι! Και βέβαια συμφωνώ με τις σκέψεις σας όσον αφορά τη προσφορά και τον εθελοντισμό προς τον συνάνθρωπο που πάσχει περισσότερο από μας...Φιλιά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο ακούραστες χρυσομέλισσες !!!!!
    Γεννημένες για προσφορά !!!!!
    Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ όμορφες δημιουργιες ..μπράβο χρυσομελισσες !!!
    καλο Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΩ κρεμαστρούλες!!! Όλα υπέροχα...καλή συνέχεια στις δημιουργίες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή