Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινές δημιουργίες......

Μπορεί οι Χρυσομέλισσες να σκορπιστήκανε σε εξοχές, γιαλούς και κάμπους, αλλά πριν αφήσουνε το μελίσσι, δημιουργήσανε .....

 
Μερικές σικάτες τσάντες, ραμμένες από τη γιαγιά Ρένα,
προσφερθήκανε στο Φιλόπτωχο του Ι.Ν.Αγ. Βασιλείου που με τη σειρά του τις πρόσφερε στο ΄Ιδρυμα Μ. Κόκκορη
H Kατερίνα έπλεξε το  μπέζ κορδόνι που έγιναν τα διπλά "χεράκια", δεν συμφωνείτε ότι αποτελούν  ένα ταιριαστό συμπλήρωμα στο σύνολο;


Βραχιολάκια μακραμέ με πολύχρωμες χάντρες φτιαγμένα με αγάπη από τη Γεωργία για τα παιδιά του ΄Ιδρύματος Μ. Κόκκορη

 
Ένα σετ κολλιέ και σκουλαρίκια από σύρμα αλπακά, λευκά μπαρόκ μαργαριτάρια και πράσινες πέτρες (ψημένο γυαλί)(Κατασκευή Κλαυδία) γιά μία φίλη που λατρεύει το πράσινο χρώμα....
 
Ένα αριστοκρατικό κολλιέ με μπέζ μαργαριτάρια και μία μοναδική μπέζ πέτρα δεμένη με αλπακά (Κατασκευή Κλαυδία) προόριζεται για μία φίλη που θα είναι κουμπάρα...!!!

΄Άλλο ένα περιδέραιο, επίσης με αλπακά και μια μελιά μεγάλη πέτρα πλαισιωμένη με μπέζ μαργαριτάρια....θα σταλεί στην Αμερική....

 
Και μέσα σε όλα, η Κλαυδία πρόλαβε να ολοκληρώσει και μία τσάντα (πράσινη λινάτσα κεντημένη με σταυροβελονιά) για το Αντωνοπούλειο ΄Ιδρυμα !!! Σίγουρα θα φτιαχτούνε και άλλες, θα φροντίσουμε  να φθάσουνε στην Πάτρα  μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όπου και θα εκτεθούνε με σκοπό την ενίσχυση του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ !!!
Στο ΜΠΛΟΚ antonopoulitses.blogspot.com   μπορείτε να δείτε πολλές χειροποίητε τσάντες που έχουνε κατασκευαστεί από τις φίλες του Ιδρύματος για το σκοπό αυτό. Κάθε μία ξεχωριστή και όλες υπέροχες....  ΄Οσες  λοιπόν ράβετε, πλέκετε, χειροτεχνείτε ,κεντάτε,  προσπαθήστε να προσφέρετε κι εσείς,  έστω μία χειροποίητη τσάντα και να είστε βέβαιες ότι η προσφορά σας σίγουρα θα πιάσει τόπο !!!


 

22 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα όλα , κορίτσια !!!!! Δεν έχω φτιάξει ποτέ τσάντα και θα ήθελα να μάθω !!!
    Μάλλον πρέπει να μας ετοιμάσετε ένα tutorial για να μπορεσουμε να φτιάξουμε τσάντες για το Αντωνοπούλειο . Πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nίκη, η γιαγιά η Ρένα είναι διατεθειμένη να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα βήμα-βήμα.....πάρε τα υλικά σου και η τσάντα σου θα γίνει πραγματικότητα !!!
      Δεν χρειάζεται παρά ύφασμα, αυτοκόλλητο, φόδρα και ιμάντας για χέρια ή αν χρησιμοποιήσεις λινάτσα, να έχει κεντηθεί το κομμάτι της τσέπης.... Φιλιάαα

      Διαγραφή
  2. Τι καταπληκτικά πράγματα φτιάξατε βρε κορίτσια !!!!
    Κλαυδία, τα κολλιέ σου είναι ανεπανάληπτα !!!!!
    Ένα μπράβο δεν είναι αρκετό για το τόσο σπουδαίο έργο σας !!
    Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου προσπαθούμε να προσφέρουμε όπου και όσο μπορούμε.....τα κολλιέ που τόσο σου αρέσουν (αλπακάς, καλάϊ, ημιπολύτιμες πέτρες) είναι το είδος του κοσμήματος που διδάσκω στο μελίσσι.
      Η τεχνική είναι απλή και διδάσκεται βήμα-βήμα, δίνονται όλες οι πληροφορίες για τα υλικά και τους προμηθευτές και μπορεί κανείς εύκολα να κατασκευάσει τα" δικά του" κοσμήματα (κολλιέ, βραχιόλια καρφίτσες...)
      Σε φιλώ και σε περιμένω στα μαθήματα....

      Διαγραφή
  3. Μπράβο σας Μελισσούλες!
    Είναι όλα τέλεια και με πολύ γούστο.
    Χίλια μπράβο που συμμετέχετε σε κάτι τέτοιο είναι πολύ σπουδαίο.
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Ελενα πέρα από την καλή παρέα και την ανταλλαγή γνώσεων, προσπαθούμε να βοηθάμε όπου μπορούμε και όσο μπορούμε....καλούμε όλες τις φίλες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας είτε
      διδάσκοντας αφιλοκερδώς, είτε προσφέροντας χειροποίητα είδη.....Φιλάκια !!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφες οι τσάντες, τα βραχιολάκια μακραμέ, τα κολιέ και η τσάντα σου Κλαυδία!!!
    Συγχαρητήρια σε όλες!!!
    Καλό βράδυ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου μία φίλη πρόσφερε το ύφασμα, η μητέρα μου το έραψε, η Κατερίνα έπλεξε τα χεράκια....με τη βοήθεια του θεού και τη συνεργασία πολλών δοτικών ανθρώπων, τα καταφέρνουμε και συνεχίσουμε την προσπάθεια...

      Διαγραφή
  5. Όταν φοράω το κολιέ σου και το βραχιόλι καμαρώνω σαν παγόνι!!!!!!
    Είναι όλα υπέροχα!!!!!
    Αλλά και η τσαντούλα είναι κουκλίστικη!!!!
    Πολλά φιλιά σε όλες σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρένα μου, τα κοσμήματα φορεμένα παίρνουνε άλλη αξία, ενισχύονται από την αύρα αυτής που τα φοράει και δείχνουνε πιο όμορφα....Η τσαντούλα προέκυψε μάλλον χαριτωμένη, ελπίζω να τα καταφέρω να φτιάξω κι άλλες....Φιλιά από όλες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mελισσούλες μου γειά σας.
    Τι χρυσομέλισσες θα είσαστε εσείς αν σταματούσατε να δουλεύετε?Και τι ωραία πράγματα φτιάξατε πάλι?Οι τσάντες της κυρίας Ρένας καταπληκτικές.Ωραία ιδέα το πλεκτό κορδόνι γιά χερούλια.Μπράβο σας κυρία Ρένας μας.
    Η έκθεση με τις τσάντες στην Πάτρα γιά το Αντωνοπούλειο Ιδρυμα θα γίνει στις 11 και12 Οκτωβρίου.
    Φιλιά σε όλες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου και σένα Νικολίτσα, λίγο οι ζέστες, λίγο οι διακοπές έχουμε λιγοστέψει τις δραστηριότητες αλλά δεν τις έχουμε σταματήσει.....ελπίζουμε στην έκθεση τον Οκτώβριο να είναι αξιοπρεπής η παρουσία μας !!! Φιλιάαα

      Διαγραφή
  8. Ακούραστες Χρυσομέλισσες, υπέροχα τα έργα σας!! Και οι τσαντούλες της κυρίας Ρένας και η δική σου,Κλαυδία μου, αλλά τα κοσμήματά σου είναι μοναδικά και τόσο όμορφα!!! Καλές διακοπές σε όλες σας και πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα τσάντα μας έχει απορροφήσει και προσπαθούμε να φτιάξουμε αρκετές για το Αντωνοπούλειο !!! Καλό καλοκαίρι και φιλιάααα!!!

      Διαγραφή
  9. Στον αγώνα για να μαζευτούν τσάντες θα ενημερώσω για τις ημερομηνίες την "κλειστή" ομάδα μου στο fb: Τσάντες με βελονάκι-Crochet bags. Για ένταξη στην ομάδα στείλτε μου προσωπικό μήνυμα: Niatta E-crochet
    Καλό καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη, το ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ αξίζει με το παραπάνω τη βοήθειά μας !!!Καλό καλοκαίρι !!!

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να πιάνουνε τόπο οι κατασκευές μας !!!

      Διαγραφή
  11. Πανέμορφες οι τσαντούλες, μελισσούλες!!! Αλλά και τα κοσμήματα είναι άψογα!!! Ενα μεγάλο "μπράβο" για την χωρις τέλος προσφορά σας!!!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να'χετε , με πολλές δροσερές βουτιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παλεύουμε Πέπη, αν και με τις ζέστες η διάθεση για δημιουργία έχει ατονίσει, πάντως όλο και κάτι κάνουμε για να διατηρούμαστε σε φόρμα......Καλό καλοκαίρι !!!

      Διαγραφή
  12. Ακούραστες χρυσομέλισσες.. είστε ομως.. κορίτσια μου.. μπραβο σας..τσαντα και κοσμήματα .. πολύ ομορφα.. όπως και της Ρένας μας...οι .. τσαντουλες της .. εγιναν και αυτες μούρλια... αντε να δούμε σιγα σιγα να πειρουμε και εμείς μπροστα..!!! καλο υπολυπο καλοκαιρι κορίτσια... φιλάκιαααααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα με τις ζέστες έχουμε ζαβλακωθεί αλλά.....το παλεύουμε όσο μπορούμε!!! Με χαρά διαπιστώνουμε ότι πολλές φίλες δεν το βάζουνε κάτω και συνεισφέρουνε με τις όμορφες δημιουργίες τους (τσάντες) που θαυμάζουμε στα μπλόκ τους !!! Να είμαστε όλοι καλά, καλό καλοκαίρι !!!!

      Διαγραφή