Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Kαλτσούλια και........κοσμήματα !!!!

Χθές περάσαμε ένα υπέροχο απόγευμα. Απλώσαμε στο τραπέζι υφάσματα, κλωστές, βελόνες, ψαλίδια και καλτσάκια, στήσαμε και τις ραπτομηχανές και άρχισε η απόλαυση.....
Η γλυκύτατη Σάσα μας έδωσε τα πατρόν σχεδιασμένα σε χοντρό χαρτόνι και λεπτομερείς οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξουμε το σώμα αρχικά και τα χεράκια για τα καλτσούλια μας.......εκείνη γάζωσε στη δική της παραδοσιακή χειροκίνητη Singer ραπτομηχανή κι εμείς δοκιμάσαμε στη δική μας, ηλεκτρική, αγορασμένη από το LIDLL

 Κόψαμε, ράψαμε, ενώσαμε τα χεράκια με κουμπάκια, βάλαμε "γέμισμα" στα σώματα και τα χέρια, διαμορφώσαμε τα κεφαλάκια, βάλαμε ματάκια (κουμπιά) κεντήσαμε βλεφαρίδες και χαμογελαστά στόματα και τέλος επιμεληθήκαμε το ντύσιμο......
Κόψαμε κάλτσες και ντύσαμε τα καλτσούλια μας με φορεματάκια και παντελονάκια, τους φορέσαμε και σκουφιά , τους βάψαμε τα μαγουλάκια και τα ετοιμάσαμε για φωτογράφηση !!!!!



Καμαρώστε τα !!! Ποζάρουνε παρέα χαμογελαστά και παιχνιδιάρικα, κάθε ένα με τη δική του προσωπικότητα, φτιαγμένα όμως όλα με αγάπη και μεράκι από τις ενθουσιασμένες δημιουργούς τους !!!
Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε τη γλυκειά Σάσα που με υπομονή  μας καθοδήγησε βήμα-βήμα, να φτιάξουμε τα καλτσούλια μας και να το χαρούμε  με όλη μας την καρδιά !!!
Και επειδή η εμπειρία ήτανε καταπληκτική και θέλουμε να την ξαναζήσουμε, δηλώστε συμμετοχή προκειμένου να κανονιστεί μία  επανάληψη αυτού του εργαστηρίου.......!!!!

Οι φίλες του εικαστικού κοσμήματος, με την επίβλεψη της Ανθής, προλάβανε και φτιάξανε ένα θαυμάσιο μενταγιόν , δύο δαχτυλίδια με ημιπολύτιμες πέτρες και ένα πανέμορφο βραχιόλι, που φωτογραφηθήκανε για να τα θαυμάσουμε !!! Τι λέτε ; Καλοδουλεμένα και εντυπωσιακά, σίγουρα οι δημιουργοί τους έχουνε κάνει θαυμάσια δουλειά.


 























13 σχόλια:

  1. Καταπληκτικά !!!!!! Το ένα καλύτερο από το άλλο !!!!!
    Μπράβο και στις δασκάλες και στις μαθήτριες !!!
    Είστε απίθανες !!! Φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα τα κουκλάκια !!!! Απίστευτο ότι φτιάχτηκαν από κάλτσες !!!! Μπράβο , κορίτσια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί γλυκούλια που είναι!!!!! Μπράβο σας κορίτσια!!!!!!!!!!!!!
    Και τα κοσμήματα πολύ ωραία!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από κάλτσες ?????
    Τέλεια έγιναν !!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κουκλάκια σας είναι απίστευτα!
    Τα λάτρεψα!
    Εύγε στην δασκάλα σας!
    Από τα κοσμήματα ξεχώρισα το μενταγιόν.
    Και εδώ η επιβλέπουσα Ανθή έκανε φανταστική δουλειά!
    Τα φιλιά μου σε όλες τις μελισσούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ti όμορφα κουκλάκια είναι αυτά;;;!!!!!! και τί τυχερες που είσαστε... να μπορείτε ν παίρνετε μαθήματα για τόσο ωραίες....δημιουργίες.!! φιλάκια μελισσούλες μας,,!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι κι αν πιάσουν τα χεράκια σας γίνεται κουκλίστικο.
    Και τα κοσμήματα φανταστικά.
    Μπράβο στις δασκάλες, μπράβο και στις μαθήτριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη δουλειά κορίτσια μπράβο!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο σας βρε κοριτσια χρυσα τα χερακια σας!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανα τα καλτσοκουκλάκια!! Αλλα και τα κοσμήματα εξαιρετικά!! Μπράβο, πολύβουο μελίσσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρυσομελισσούλες, χρυσοχερούλες, δεν ξέρω από που να ξεκινήσω!Κατ'αρχήν ένα τεράααστιο ευχαριστώ για το μενταγιόν που μου στείλατε, το φοράω συνέχεια, ακόμα και αυτή τη στιγμή.Η μπέμπα μου συνέχεια μου το τραβάει και το περιεργάζεται!Όσο για τα κουκλάκια, μπορώ να πω ότι ζήλεψα λίγο που δε μπορώ να έρθω κι εγώ εκεί να κάνω λίγα σεμινάρια!Και τα κοσμήματα υπέροχα!Γεια στα χέρια σας!Σας υπερευχαριστώ και πάλι, σας έχω στην καρδιά μου!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κορίτσια μου, είναι όλα υπέροχα, αλλά αυτό το δαχτυλίδι στο τέλος, το αριστερό, που μοιάζει με καρδούλα....στην καρδιά μου μπήκε!! Φιλιά πολλά και καλό βράδυ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή