Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Της Τρίτης τα καμώματα .......

Τις Τρίτες το μελίσσι συνήθως ξελογιάζεται με νέες τεχνικές και μαθητεύει κάτω απο  την υπομονετική καθοδήγηση της χαρισματικής και αγαπημένης φίλης Βίκυς, που ανεβάζει στα ύψη την περιέργειά μας για καινούργια υλικά   και νέες  ιδέες  βασισμένες στη χαρά της συλλογικής δημιουργίας . Οι Χρυσομέλισσες επιδίδονται σε κατασκευές, πειραματίζονται με νέα υλικά, λύνουν τις απορίες τους και μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους μέσα σ΄ένα κλίμα φιλικό, δοτικό, χαρούμενο που απολαμβάνουν δημιουργικά !!!
Οι φωτογραφίες γύρω απο το τραπέζι της δημιουργίας, είναι αποκαλυπτικές......
Προσθήκη λεζάντας
Οι λαμπάδες μας στολισμένες με δαντέλες και κορδέλλες......και οι λαμπάδες με το υπέροχο ντεκουπάζ (κατασκευή της Βίκυς) θα προσφερθούν στο  BAZAAR του Αντωνοπούλειου ιδρύματος στην Πάτρα ενώ συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε και άλλα πράγματα όπως μάσκες και γύψινα διακοσμητικά....(Η μεγάλη μάσκα της φωτογραφίας είναι κατασκευή της Μαρίας Κορνηλίας)Οι μικρές μάσκες είναι κατασκευή της ΄Αννας   

28 σχόλια:

  1. Οι Χρυσομέλισσες είναι εργατικές... ακούν... βλέπουν και όταν η Βίκυ φεύγει μόνες τους φτιάχνουν αριστουργήματα!!!!!! Πολλά φιλιά σε όλο το μελίσσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι περνάμε πολύ όμορφα παρέα και ότι έχουνε ταιριάξει απόλυτα οι ιδιοσυγκρασίες μας, η δοτικότητά μας και η επιθυμία μας να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, προσφέροντας αποκλειστικά τις δημιουργίες μας για καλό σκοπό ,αποκλείοντας κάθε κερδοσκοπικό ή προσωπικό όφελος!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίες οι μάσκες σας κορίτσια!
    Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη σ΄ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια, συνεχίζουμε και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε κι άλλες δημιουργιές....Οι μάσκες είναι ειδικότητα της Μαρίας-Κορνηλίας, έχει πολλά καταπληκτικά καλούπια και το χάρισμα να τις στολίζει, να τις βάφει, να τις διακοσμεί με υφάσματα, φανταστικά και δεν είναι η μόνη, η ΄Αννα επίσης κάνει αξιόλογη δουλειά με πολύ γούστο και μεράκι !!!

      Διαγραφή
  3. Οι μέλισσες είναι φανταστικές!!! Αυτά που φτιάχνουν είναι καταπληκτικά!! Καλό βράδυ και καλή συνέχεια στις όμορφες δημιουργίες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας ενθαρρύνουν τα καλά λόγια και χαιρόμαστε για τις επισκέψεις και τα σχόλιά !!! Είναι αλήθεια ότι η συνεργασία πολλών ατόμων με αγάπη στη χειροτεχνία δημιουργεί ένα περιβάλον ευνοικό για ανάπτυξη ιδεών και εφαρμογή τεχνικών !

      Διαγραφή
  4. Μπράβο κορίτσια πολύ ωραίες κατασκευές.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια σ΄ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το ΜΠΡΑΒΟ σου, οι κατασκευές προκύπτουν με πολύ κέφι και καλή διάθεση, η ταιριαστή παρέα, είναι θαυματουργή !!!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπραβο σας φιλια σε ολο το μελισσι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατρίνα ευχαριστούμε για την επιβράβευση και τα φιλάκια, το μελίσσι εκτιμά και τα δύο απεριόριστα και ανταποδίδει !!!

      Διαγραφή
  7. Μέλισσες εργατικές,
    πάντα δημιουργικές,
    με την Βίκυ στην παρέα
    φτιάχνουν πράγματα ωραία!!

    Αντε, Κλαυδία μου, με κόλλησες !!!
    Φιλάκια πολλά σε όλες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marie Anne τι ευχάριστη έκπληξη !!! Τέλειο το ποιηματάκι , με ωραίο στίχο και ουσιαστικό νόημα !!! Μήπως μπορείς να μας κολλήσεις κι εσύ την ιδιαίτερη και ασύγκριτη τεχνική σου στο ντεκουπάζ και το κρακελέ ;;;;; Φιλιά απο όλες μας !!!

      Διαγραφή
  8. Όλο και απλώνετε τα φτερά σας σε κάθε είδους δημιουργίες.
    Και πάντα με καλό σκοπό.
    Φιλιά πολλά σε όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα γλυκειά , εσύ το γνωρίζεις απο παλιά ,πως η παρέα μας είναι ανοιχτή , μιά μεγάλη αγκαλιά που χωράει όλες τις καλοπροαίρετες και δημιουργικές φίλες που έχουνε την ίδια φιλοσοφία με εμάς,: να μοιράζονται αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους και να προσφέρουνε τις δημιουργίες τους για καλό σκοπό.....ευχαριστούμε για τα φιλάκια και τα γλυκά σου λόγια και σε περιμένουμε να τα πούμε απο κοντά !!!

      Διαγραφή
  9. Xρονια πολλα Κλαυδια μου,νασαι γερη, χαρουμενη, δημιουργικη!!! να σε χαιρομαστε κι εμεις στη ζεστη συντροφια σου!!! φιλια πολλα!!! Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελσα ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις ευχές σου, φέτος στη γιορτή μου έλαβα τις περισσότερες ευχές απο κάθε άλλη χρονιά , γιατί φέτος έχω τη χαρά να έχω λάβει ένα ασύγκριτο δώρο !!! Τη φιλία πολλών ξεχωριστών ανθρώπων που η γνωριμία τους με έχει γεμίσει ευδαιμονία !!! Είμαι τόσο τυχερή και ευχαριστώ το Θεό γι΄αυτό !!!
      Φιλιά πολλά !!!

      Διαγραφή
  10. Όπως κάθε μελίσσι και το δικό σας είναι πολύβουο και ακόμα πιό πολύ δημιουργικό !!! Τί όμορφες λαμπάδες και τί υπέροχες μάσκες που έχετε φτιάξει !!! Συγχαρητήριαααα !!! Έχετε πάντως την πιό γλυκειά και χιουμορίστα δασκάλα !!! Η Βίκυ είναι Θεά !!!
    Να είσαστε και να περνάτε πάντα καλά εκεί στο όμορφο μελίσσι σας !!!
    Φιλιά !
    Μυρσίνη ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mirsini με πολλή χαρά δεχόμαστε τα συγχαρητήριά σου. Πράγματι η παρουσία της Βίκυς στο μελίσσι εκτόξευσε στα ύψη το χιούμορ και την καλή μας διάθεση, συμπλήρωσε με το πολύπλευρο ταλέντο της το πάζλ της δημιουργικότητάς μας, και μας χάρισε απλόχερα τη φιλία και την καλωσύνη της, είμαστε ευγνώμονες για όλες τις φίλες που με τα καλά τους λόγια μας ενθαρρύνουν και για όσες συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του μελισσιού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ δημιουργικό το χαρούμενο μελίσσι σας! Να'στε πάντα καλά, να περνάτε ακόμη καλύτερα ! Μπράβο σας! Πάντα τέτοια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη η συντροφιά μας είναι χαρούμενη και περιπετειώδης !!! Περνάμε πράγματι καλά και χαιρόμαστε να κάνουμε καινούργιους φίλους ενώ δεν ξεχνάμε τους παλιούς !!!

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα, δημιουργικά κοριτσάκια!!!
    Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τα υπέροχα σχόλια που μου αφήνετε συχνά-πυκνά! Μου γεμίζουν την ψυχή, αλλά την καρδιά μου! Να είστε πάντα καλά!!!
    Δεύτερον, να ζητήσω συγνώμη που άργησα να μπω στη παρέα σας! Είχα την εντύπωση πως είμαι γραμμένη στους αναγνώστες σας...
    Θα σας επισκέπτομαι πιο συχνά από δω και πέρα για να χαζεύω τις πανέμορφες δημιουργίες σας!
    Επίσης, θα ήθελα να μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στην κα Αντωνοπούλου, της είχα απαντήσει σχετικά με την συνάντηση, προφανώς δεν θα είδε το μήνυμά μου...
    Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκειά Αναστασία καλωσήρθες στην παρέα μας, σε υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και απέραντη αγάπη, χαρισματικό πλάσμα, σου ευχόμαστε να είσαι καλά, γερή δυνατή και να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένειά σου !!!
      Στην κ. Αντωνοπούλου θα μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς αλλά μη διστάσεις να επικοινωνήσεις και η ίδια, ξέρουμε ότι το επιθυμεί πολύ, ( δεν έχει μεγάλη ευχέρεια ακόμη με τον ΗΥ και η σχέση της με το διαδίκτυο είναι σχετικά πρόσφατη ) μάλιστα τελευταία έχει προβλήματα με το internet στην περιοχή της....
      Φιλάκια απο όλες μας

      Διαγραφή
  14. Νικολιτσα Αντωνοπουλου21 Μαρτίου 2013 στις 4:51 μ.μ.

    Kαλο απογευμα χρυσοχερες.Τι ωραιες λαμπαδες φτιαξατε!Ειναι η δασκαλα σας καλη εισθε και σεις καλες μαθητριες και ετσι βγηκαν τοσο ωραιες.Φετος για πρωτη φορα θαχουμε και με ντεκουπαζ.
    Και οι μασκες ειναι πολυ ωραιες.Εμεις εχουμε και μια ιδιαιτερη σχεση με τη μασκα λογω καρναβαλιου.Γεια στα χερια ολων σας.
    Καλη συνεχεια σε οτι κανετε,και παλι σας υπενθυμιζω το ραντεβου μας στην Πατρα.
    Φιλια σε ολες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι΄αυτό το Πατρινό ραντεβού έχει ξεσηκωθεί όλο το μελίσσι και έχει βάλει τα δυνατά του να εφαρμόσει όλες τις τεχνικές που μαθαίνει απο τις πολυτάλαντες δασκάλες , που με ζήλο και υπομονή προσφέρονται αφιλοκερδώς να διδάξουν....τα αποτελέσματα είναι εμφανή !!!

      Διαγραφή
  15. Πω πω τι πράγματα και θαύματα έχετε φτιάξει,καλέ έχετε φτιάξει και πρόγραμμα,τώρα το είδα στη πλαϊνή μπάρα με όλα αυτά τα μαθήματα,είστε καταπληκτικές,μπράβο σας!!!!
    Και που τα φτιάχνετε όλα αυτά τα ωραία; πρέπει να κλείσει θέση για να έρθει κάποιος;
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρένα σ΄ευχαριστούμε για την επίσκεψη, η κυψέλη μας είναι ζεστή και φιλόξενη και βρίσκεται στην Αθήνα κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, Στείλε μας μεηλ για περισσότερες λεπτομέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ..Πω πω ομορφιες..να σται καλα Κοριτσια..πανεμορφα και καλοφτιαγμενα..παντα τετοια..σας φιλω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή