Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινό κέικ!

Καλημέρα, σε όλους και όλες και καλή
εβδομάδα!
Χθες το απόγευμα επειδή όλοι εδώ
στο σπίτι είχαν μια υπογλυκαιμία και επειδή
νευρίασα που ανοιγόκλειναν τα ντουλάπια
μπας και βρούνε κάτι γλυκό,
είπα να φτιάξω ένα κέικ στα γρήγορα με ότι
υπήρχε στο σπίτι!
Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα της
υπογλυκαιμίας!
Το είχαν κόψει από την φόρμα καυτό
και το καημένο έγειρε από την μια πλευρά!
Λοιπόν γράφτε την συνταγή,έγινε πολύ
νόστιμο,
Χτυπάτε στο μίξερ ένα βιτάμ ( 250γρ )
με 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη.
Μόλις αφρατέψει ρίχνουμε 1-1, 4 αυγά,
ένα σφηνάκι κονιάκ, ένα φλιτζάνι γάλα
λίγο-λίγο και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να ανακατευτούν τα υλικά.
Ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας κανέλα ( αν δεν αρέσει βάλτε βανίλια)
και 3 φλυτζάνια αλεύρι απ, μέσα στο οποίο όμως έβαλα 1 κουταλάκι
γλυκού μπέκιν.
Κράτησα 1/2 φλιτζάνι αλεύρι μέσα στο οποίο έριξα 1 φλιτζάνι κάστανα
βρασμένα και χοντροκομμένα.
Εδώ άνοιξα κι εγώ το ντουλάπι να βρω και σταφίδες ξανθές που ήξερα
ότι είχα, αλλά δεν υπήρχαν ( αποτέλεσμα άλλης υπογλυκαιμίας)
Τέλος πάντων αν έχετε βάλτε, ταιριάζουν πολύ.
Τα κάστανα τα ρίχνετε στο τέλος αφού έχετε κλείσει το μίξερ
και ανακατεύετε ελαφρά με κουτάλι.
Το ρίχνετε σε φόρμα, βουτυρωμένη και αλευρωμένη και
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
( οι βαθμοί εξαρτώνται από τον φούρνο),
εγώ το άφησα 20 λεπτά στους 200 και μετά το κατέβασα στους 180
για 50 λεπτά ακόμη.
Δηλαδή 1 ώρα και κάτι θέλει.
Όταν το ξεφορμάρετε φυσιολογικά όχι όπως το δικό μου και
αφού κρυώσει ρίχνετε άχνη και λίγη κανέλα.
Δεν είχα ξανακάνει κέικ με κάστανα ξαφνικά μου ήρθε η
ιδέα μια και είχα και κάτι κάστανα περισσευούμενα και τα οποία
δεν τα έτρωγαν έτσι.
Υπολογίστε αν σας αρέσουν βέβαια και λίγες σταφίδες θα γίνει
ακόμη πιο νόστιμο.
Καλή επιτυχία και προσοχή στις υπογλυκαιμίες!

8 σχόλια:

  1. μμμμ νοστιμότατο φαίνεται... και μ' ένα καφεδάκι συντροφιά είναι ότι πρέπει για ένα χαλαρό απογευματάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ, τρελλαίνομαι για κάστανα, μ'αρέσουν οι σταφίδες
    θα το φτιάξω και θα με ρωτούν 'την συνταγή πού είδες?'.

    Πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να σου πω. Με χτύπησες στον κάλο. Αυτές οι υπογλυκαιμίες με έχουν πεθάνει. Και το κακό είναι ότι δεν θέλω να έχω γλυκά στο σπίτι.
    Έχω βρει όμως μια λύση και φτιάχνω αυτό το κέϊκ σοκολάτας σε μικρά πυρεξάκια μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.
    Το δικό σου όμως με σκανδαλίζει πολύ. Το κάστανο είναι ένας γευστικός πειρασμός όπου και αν μπει. Θα το δοκιμάσω. Φοβάμαι όμως ότι βαραίνει και κάθεται στον πάτο του κέϊκ. Μήπως το αλεύρωσες προηγουμένως;
    Αν έκανες κάποιο κολπάκι γράψε το σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φλώρα το έγραψα,κράτησα 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και έριξα μέσα τα κάστανα,δες πιο πάνω, μάλλον δεν το πρόσεξες και αν βάλεις σταφίδες θα κάνεις το ίδιο.
    Δεν μου έκατσαν κάτω, μπορώ να πω ότι διασκορπίστηκαν σε όλο το κέικ.
    Μαρί- Αν, το σκάρωσες το στιχάκι, όσο για την κότα έχω να σου πω ότι η κοτούλα η καημένη μάλλον θα ένιωσε μοναξιά και προκειμένου να πάνε χαμένα τα αυγουλάκια της έκανε το σάλτο και σας τα πρόσφερε!
    Μη νιώθεις ενοχές εσείς δεν φταίτε αν η κοτούλα νιώθει μοναξιά,ας ήταν εκεί ο γείτονας να την μάζευε!
    Πολλά φιλιά σε όλες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το κέηκ θα το κάνω οπωσδήποτεεεεεε!!!!Τα κάστανα είναι ένα απο τα πάθη μου.....ωμά, ψημένα, βρασμένα, μαρόν γκλασσέ, Τούρτα Mont Blanc...........ευχαριστώ Μαρία !!!Τι θαυμάσια ιδέα είχες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νόστιμο μου φαίνεται! Και μου αρέσει τρελλά το κάστανο! Καλή εβδομάδα να΄χετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μού αρέση πολύ η συνταγή σας μελισσούλες!Φαίνετε πολύ νόστιμο!Καλή εβδομάδα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή