Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

MILLEFEUILLE!!



            Ένα υπέροχο γλυκό πολύ ελαφρύ, τρώγεται παγωμένο και νομίζω ότι πρέπει για τις ζεστές ημέρες!

Millefeuille                                                   

3 πακέτα σφολιατίνια
ή εναλλακτικά 2 φύλλα σφολιάτα χωρισμένα στα 3 και ψημένα σε βουτυρωμένη λαμαρίνα μέχρι να ροδοψηθούν
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ΒΛΑΧΑΣ)
1 κουτί γάλα ΕΒΑΠΟΡΕ (ΒΛΑΧΑΣ)
2 φακ. Κρέμα στιγμής βανίλια (ΓΙΩΤΗΣ)
3 βανίλιες (άρωμα σε σκόνη)
2 κρέμες γάλακτος
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

 Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία έχουμε βάλει στο ψυγείο 2-3 ώρες το μπωλ (μεταλλικό κατά προτίμηση) και τους αναδευτήρες του ΜΙΞΕΡ
Χτυπάμε τη σαντιγύ δηλ. τις 2 κρέμες γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και 1 βανίλια και βάζουμε στο ψυγείο.
Στρώνουμε σε ορθογώνιο ΠΥΡΕΞ μία στρώση σφολιατίνια ή τα 3 ψημένα φύλλα της σφολιάτας (εφ όσον έχουνε κρυώσει)
Τα ραντίζουμε ελαφρά με ελάχιστο νερό.
Ανακατεύουμε σε μπωλ τα γάλατα, εβαπορέ και ζαχαρούχο και προσθέτουμε νερό ίσο με ένα κουτί γάλακτος.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο των 2 φακέλλων κρέμας στιγμής, δύο βανίλιες (άρωμα) και 2-3 κουταλιές σαντιγύ και χτυπάμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Απλώνουμε κρέμα στα στρωμένα μπισκότα ή επάνω σε κάθε κομμάτι σφολιάτας.
Κάνουμε δεύτερη στρώση μπισκότα, τά βρέχουμε ελαφρά και σε περίπτωση που χρησιμοποιήσαμε σφολιάτα,  τοποθετούμε άλλο ένα κομάτι σφολιάτα επάνω στα προηγούμενα ώστε να έχουμε τρία σάντουιτς σφολιάτα-κρέμα- σφολιάτα-κρέμα.
Ανάλογα με το μέγεθος του ΠΥΡΕΞ μας εάν έχουμε περιθώριο , στρώνουμε κρέμα και 3ηστρώση μπισκότων.(Μπορούμε στην τελευταία στρώση να χωρίσουμε τα μπισκότα στη μέση (κατά μήκος) και η στρώση να είναι πιο λεπτή)
Εάν χρησιμοποιήσαμε σφολιάτα, έχουν σχηματισθεί τρείς «κορμοί» την επιφάνεια των οποίων καλύπτουμε με κρέμα βανίλια, στη συνέχεια με σαντιγύ και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο, ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
 Και στην περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει μπισκότα (σφολιατίνια) τελειώνουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, στρώνοντας κρέμα βανίλια, στη συνέχεια σαντιγύ, τρίβοντας λίγα μπισκότα στην επιφάνεια και πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Καλή επιτυχία, καλή όρεξη!!! Είναι ελαφρύ, δροσερό,πεντανόστιμο, χωρίς βούτυρο - αυγά και σχετικά οικονομικό.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά φυτική σαντιγύ.
Βγαίνουν 12 πλούσιες μερίδες!!!


6 σχόλια:

  1. Το αγαπημένο γλυκό του άντρα μου!!! Το φτιάχνω τακτικά αλλά σε πιο απλή μορφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό και η τιραμισού είναι τα αγαπημένα μου! Θα το κάνω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυχαριστώ για το όμορφο σχόλιο.
    Πολύ ωραίο το blog σας.
    Το μιλφέιγ θα το κάνω, φαίνεται καλύτερο απ΄το δικό μου.
    Καλημέρα, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεντανόστιμο γλυκό, το λατρεύω!!!!!Θα το φτιάξω σίγουρα!!!Φιλάκια και καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλως σας βρηκα!!!Το γλυκακι φαινεται πεντανοστιμο!!!Την καλημερα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή