Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ψωμάκια brioche!

Ψωμάκια σαν μπριος να τα πω? Πάντως πολύ
εύκολα στην κατασκευή τους και...πολύ
μα πολύ νόστιμα.
Ειδικά για τις νεαρές μαμάδες, που 
θέλουν να δίνουν στο παιδί τους κάτι από
το σπίτι για το σχολείο και να μη τρώνε ότι
βρίσκουν στο κυλικείο του σχολείου,
είναι εξαιρετικά!
Λοιπόν τα υλικά είναι:
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο (ζωικό η μαργαρίνη )
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 1/2 κουτ. γλυκού μαγιά ξερή
Αυτά είναι τα βασικά υλικά. Τώρα αν θέλετε ρίχνετε
λίγη κανέλα, βανίλια, μαστίχα, ξύσμα πορτοκαλλιού
η λεμονιού, ότι σας αρέσει από αυτά.
Εκτέλεση : Ανακατεύετε  βούτυρο με ζάχαρη, ρίχνετε τα αυγά,
( δεν χρησιμοποίησα καθόλου μίξερ) το αλάτι,
ότι μυρωδικό θέλετε και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο
με την ξερή μαγιά.
Φτιάχνετε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και την αφήνετε 
1 ώρα περίπου σκεπασμένη να διπλασιασθεί σε όγκο.
Πλάθετε στρογγυλά ψωμάκια, τα βάζετε στη λαμαρίνα του
φούρνου ( όχι κοντά γιατί θα ξαναφουσκώσουν)
και τα αφήνετε άλλα μισή ώρα σκεπασμένα.
Αν θέλετε τα αλείφετε με κρόκο αυγού και τα ψήνετε
15-20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας μέχρι να ροδοκοκ-
κινήσουν.
Η μυρωδιά και μόνο όταν θα ψήνονται θα σας ξετρελλάνει.
Ακόμη όταν τα πλάθετε μπορείτε μέσα να βάλετε σοκολάτα
κουβερτούρα η γάλακτος η όσες έχετε μικρά παιδάκια,
όταν τα βγάλετε από το φούρνο κόφτε τα στην μέση
και αλείφτε τα με μερέντα!
Η φωτογραφία θα σας πείσει, η δόση αυτή δίνει
10 τέτοια ψωμάκια, μη ψάχνετε για τα άλλα 3,
εξαφανίστηκαν από την.....λαμαρίνα!
      Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου