Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κουλουράκια μανιάτικα!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλους !

Σήμερα θα σας κεράσω κουλουράκια!
Μια φανταστική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου.
Φτιάχτε την είναι υπέροχα και νηστίσιμα για όσους νηστεύουν.

Υλικά:  3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο η αραβοσιτέλαιο )
            2     > >          >>      ζάχαρη
           1/2   >>          >>       κανελόζουμο
           1/2   >>          >>      χυμό πορτοκάλλι
           1/2     λεμόνι  στιμμένο
           1 κ. γλυκού   σόδα
           2 κ.    >>       μπέκιν πάουντερ
           1 1/2     φλυτζάνι τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο.
           1 σφηνάκι ποτό ( τσίπουρο-ούζο- κονιάκ)
            1.200 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Το κανελόζουμο το φτιάχνετε βράζοντας 1-2 ξυλάκια κανέλλας
σε λίγο νερό.
Το σουσάμι το καβουρντίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι,
ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά ( όχι στο φούλ το μάτι )
Αυτή η δόση βγάζει 4 λαμαρίνες, μην το φοβηθείτε τρώγονται
σε μιά ημέρα.
Και για του λόγου το αληθές δέστε την φωτογραφία:
Έφτιαξα μισή δόση (2 λαμαρίνες και κοιτάχτε τι έμεινε από
χθές βράδυ!
Λοιπόν, χτυπάτε ζάχαρη με λάδι στο μίξερ ρίχνετε κανελόζουμο
το πορτοκάλλι με το μισό λεμόνι και τη σόδα διαλυμένη στο πορτοκάλλι,
το ποτό ( εγώ έβαλα κονιάκ ) και σιγά σιγά το αλεύρι (όχι όλο μαζί)
και το μπέκιν,
μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή, λαδένια όπως έλεγε η Αργυρώ.
Πλάθετε τα κουλουράκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά.
Να τα παρακολουθείτε γιατί αρπάζουν εύκολα.
Καλή επιτυχία και μέχρι να τα φτιάξετε μπορείτε
να κεραστείτε από εδώ !
Και επειδή είμαι και ξεχασιάρα, το σημαντικότερο δεν σας είπα,μόλις πλάσετε τα κουλουράκια τα βουτάτε ολόκληρα στο καβουρντισμένο σουσάμι! Εκεί είναι όλη η νοστιμιά, τα βουτάτε τα στρίβετε να πάει παντού το σουσάμι και τα βάζετε στη λαμαρίνα και τα ψήνετε!

1 σχόλιο:

  1. Αχ Σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγούλα σου!Θα τα δοκιμάσω αύριο, μπορώ αντί το ποτό να βάλω περισσότερο πορτοκάλι?? Η δεν θα το καταλάβουμε το ποτό εύκολα στα κουλουράκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή