Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τετάρτη απόγευμα 12/3 ΜΑΚΡΑΜΕ με την Ανθή !!!!!

Το μακραμέ είναι μια μορφή κλωστοϋφαντουργίας, στην οποία δεν υφαίνουμε ή πλέκουμε αλλά χρησιμοποιούμε κόμπους για να δημιουργήσουμε ένα κομμάτι υφασματος.

Την προσεχή Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις 4.30 η Ανθή θα μας δείξει πολλούς κόμπους μακραμέ, θα μας μυήσει στην τεχνική και θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τα δικά μας κορδόνια για βραχιόλια και κολλιέ καθώς και σχέδια κατάλληλα για σκουλαρίκια.
 Αρχάριες ή προχωρημένες, δεν έχετε παρά να εφοδιαστείτε με χρωματιστά κορδόνια και να έρθετε στο μελίσσι γεμάτες δημιουργική διάθεση !!!

μακραμέ


Η τέχνη του μακραμέ είναι πολύ διαδεδομένη στον κόσμο του κοσμήματος. Βραχιόλια, περιδέραια, δαχτυλίδια και άλλα αξεσουάρ μπορούν να δημιουργηθούν με απλούς κόμπους.

Στον Δυτικό κόσμο το μακραμέ προήλθε από τους Άραβες τον 13ο αιώνα. Αυτοί οι τεχνίτες έδεναν περίτεχνους κόμπους με κλωστές κα νήματα στις άκρες από πετσέτες, σάλια και πέπλα για να τα διακοσμήσουν. Η ισπανική λέξη macramé προέρχεται από την αραβική migramah που πιστεύεται ότι σημαίνει <<διακοσμητικό κρόσι>>.

Μετά την κατάκτηση των Μαυριτανών, η τέχνη μεταφέρθηκε στην Ισπανία και στην συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Επίσης η τέχνη του μακραμέ ήταν πολύ διαδεδομένη στους ναυτικούς που περνούσαν το χρόνο τους δημιουργώντας διακοσμητικά για μαχαίρια ή μπουκάλια. Αυτοί διέδωσαν τα μακραμέ αντικείμενα στην Κίνα και την Αμερική.

Στην Βικτωριανή εποχή το μακκραμέ ήταν ένα από τα αγαπημένα διακοσμητικά στοιχειά για την ένδυση των ανθρώπων της εποχής. Στις αρχές του 19ου αιώνα η τρέλα του μακραμέ άρχιζε να ξεθωριάζει. Την δεκαετία του 1970 άρχισε πάλι να γίνεται δημοφιλής στο χίπικο κίνημα της εποχής και να το συναντάμε στα κοσμήματα τους.

2 σχόλια:

  1. καλησπερα,
    ελπιζω να το ξανακανετε ,
    ηθελα παρα πολυ να το παρακαλουθησω,
    βεβαια με την ωρα εχω ενα θεμα μιας και σχολαω απο Γαλατσι στις 17.00 .

    καλη και δημιουργικη συνεχεια.
    γεωργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το επαναλάβουμε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε λίγο αργότερα (5.00-7.00) ώστε να το προλάβεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή