Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το μυστικό της επιτυχίας είναι: η αποτυχία.......

Αποφάσισα να φτιάξω ένα κλασσικό κέικ σοκολάτας. Με το βουτυράκι του, τη ζάχαρη, τα αβγουλάκια, το γάλα, 4-5 κουταλιές κακάο, 2 κουταλιές καφέ στιγμής, γάλα κλπ. Το έψησα, μοσχομύρισε ο τόπος αλλά όταν κρύωσε λίγο και ήρθε η στιγμή να αποχωριστεί τη φόρμα…αρνήθηκε πεισματικά !!! Με τα πολλά βγήκε το μισό και το υπόλοιπο παρέμεινε κολλημένο στη φόρμα  !!! Σημειωτέον ότι οι δύο ορθογώνιες φόρμες που χρησιμοποίησα και αντικολλητικές ήτανε και τις είχα βουτυρώσει και αλευρώσει προηγουμένως…. Τι έφταιξε άραγε ;;;;
Αφού ηρέμησαν τα τεντωμένα νεύρα μου και ανέκτησα το ηθικό μου, αποφάσισα να δώσω μία δεύτερη ευκαιρία στη δημιουργική μου διάθεση και χρησιμοποίησα 1 πακ. GARNI (Γιώτης), 200 γρ. ΜΕΡΕΝΤΑ, Γάλα φρέσκο, 1 κουτί τυρί κρέμα ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ και λίγο τρίμμα σοκολάτας.
Πήρα τη φόρμα με τη σούστα (που ανοίγει) και έστρωσα το θρυμματισμένο με τα δάκτυλα κέικ (όχι όλο περίπου τα ¾) το ράντισα με λίγο λικέρ.
Χτύπησα σε μπολ τον ένα φάκελο GARNI με το ανάλογο γάλα και πρόσθεσα το τυρί και τη μερέντα. Έστρωσα την κρέμα επάνω από το θρυμματισμένο κέηκ.
Χτύπησα τον άλλο φάκελο του GARNI το ανάλογο γάλα και έτρωσα τη λευκή κρέμα επάνω από την προηγούμενη (καφέ)
Πασπάλισα την επιφάνεια με τρίμμα σοκολάτας και έβαλα τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.


13 σχόλια:

  1. Όταν έχεις το ταλέντο της δημιουργίας και της εφευρητικότητας μετατρέπεις ακόμη και την αποτυχία σε best seller.Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι πιο δημοφιλείς συνταγές προήλθαν από αποτυχημένες προσπάθειες. βλ. κρεμ μπρουλέ.
    Να είστε πάντα καλά και δραστήριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!
    Η ΣΑΝΤΙΓΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο φαίνεται!Γεια στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη θα κανονίσουμε σύντομα κάποια τέτοια απογεύματα και με άλλες φίλες, οπότε θα έχουθμε πολλές ευκαιρίες για συλλογικές δημιουργίες και κεράσματα...βεβαίως !!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο έγινε τό κέικ σου!Γειά στά χράκια σου!Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν τι βλέπουν τα ματάκια μου!!!Νια μ νιαμ!!!
    Φαίνεται πεντανόστιμο!!!Καλό σ/κ να έχεις!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά μην άφηνες εσύ πράγμα να αποτύχει. Στα χέρια σου τα άχρηστα και αποτυχημένα γίνονται έργα τέχνης. Άντε καλοφάγοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και που να το τρώγατε κιόλας!
    Το κόλαση δεν λέει τίποτα Ρένα! Αν το έτρωγες θα κατάλάβαινες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κιεγω που το δοκιμασα θα σας πω οτι ηταν υπεροχο!!!! γιατι βλεπετε το σεμιναριο γυψογαζας ειχε και τουρτα!!! ευχαριστουμε τη Βικυ για το μαθημα (καταπληκτικη δασκαλα)!!! και τις χρυσομελισσες για τη γλυκια φιλοξενια!!! Ελσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμ, γι΄αυτό εγώ έχω αφήσει την ζαχαροπλαστική στο σύζυγο (μεταξύ μας τη μαγειρική την έχω αφήσει στη μανούλα), γιατί η άτιμη η χημεία μας παιδεύει ώρες ώρες ! Εγώ μπορώ να το πάρω αυτό που βλέπω και να φύγω ;;; Πωπω ζαλάδες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου μην στενοχωριέσαι σύντομα θα γνωρίσεις τις λιχουδιές, τα κουλουράκια, τις πίτες, τις χυλοπίτες, του Αντωνοπούλειου απο τα χεράκια της Νικολίτσας, της Αμαλίας..κλπ και θα αποζημιωθείς με το παραπάνω....

      Διαγραφή
  10. Καλά παιδιά το συγκεκριμένο γλυκό "της αποτυχίας" ήταν από τα ωραιότερα γλυκά που έχω φάει... Κλαυδία μου γεια στα χέρια σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κορίτσια χαίρομαι που σας άρεσε, σε όσες δοκιμάσατε, και όσες δεν δοκιμάσατε σας συνιστώ να το φτιάξετε...έγινε πράγματι μιά εξαιρετική τούρτα, χαμηλού κόστους (σχετικά) και υψηλής απόλαυσης!! Το υπόλοιπο κέηκ να ξέρετε το φύλαξα θρυματισμένο στην κατάψυξη !!! Προσεχώς θα το μεταμορφώσω σε τρουφάκια και θα σας ενημερώσω λεπτομερώς και φωτογραφικώς !!!
    Βικούλα μοιραστήκαμε μοναδικές στιγμές δημιουργικής ευτυχίας και σε ευχαριστούμε....γενικώς περάσαμε ένα πολύ γλυκό... απόγευμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή