Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Κέικ με ταχίνι

 Φίλοι μου γειά σας και πάλι,πήρα φόρα μου φαίνεται και δεν σταματάω να γράφω,αλλά ανακάλυψα ένα καταπληκτικό κέικ με ταχίνι,χωρίς άλλη λιπαρή ουσία,ούτε βούτυρο ούτε λάδι,υγιεινότατο,και με λίγες θερμίδες,και όσοι πούν ότι δεν τρώνε το ταχίνι, ας το ξεχάσουν. Σ΄αυτό το κέικ δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς ότι έχει ταχίνι μέσα.Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.
Υλικά:  1 φλυτζάνι τσαγιού ταχίνι
             1   >>           >>       χλιαρό νερό
             2 μεγάλα πορτοκάλλια ακέρωτα, το ξύσμα και τον χυμό.
             2 κουταλάκια γλυκού κανέλα τριμμένη
             2       >>            >>     γαρύφαλλο τριμμένο.
             1       >>            >>     γεμάτο μπέκιν πάουντερ.
             1  φλυτζάνι τσαγιού   ζάχαρη
             1 φάριν άπ.
             Σουσάμι.
Εκτέλεση :  
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το ζεστό νερό,ρίχνουμε χυμό,ξύσμα,κανέλλα,γαρύφαλλο,                 ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλετε το χτυπάτε λίγο στο μίξερ,δεν χρειάζεται πολύ.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέκιν.
Αλείφουμε μιά στρογγυλή φόρμα με τρύπα,με ελάχιστο αραβοσιτέλαιο(αυτό το μισό
κουταλάκι, είναι και η μοναδική λιπαρή ουσία) και ρίχνουμε αρκετό σουσάμι να πάει
παντού. Ρίχνουμε το μίγμα και αν θέλουμε από πάνω ρίχνουμε σουσάμι,το ψήνουμε
40 λεπτά περίπου,σε 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.Αν έχετε φούρνο με αέρα μειώνετε
λίγο τους βαθμούς,και φυσικά το προσέχετε,δεν ανοίγετε τον φούρνο αν δεν περάσει
μισή ώρα,και γύρω στα 40 λεπτά βυθίζετε ένα μαχαίρι και αν βγαίνει καθαρό,τότε
το βγάζετε.
                                                                                   Καλή επιτυχία

                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου